Ποιες είναι οι χώρες με το ταχύτερο ίντερνετ στον κόσμο



Τέσσερα ασιατικά κράτη είναι τα πρώτα στον κόσμο σε ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Akamai, την οποία δημοσιεύει η εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη mashable.


Ως μέτρο σύγκρισης για της ανάγκες της μελέτης, η οποία παρουσιάζει την πρώτη εικοσάδα κρατών παγκοσμίως και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, επιλέχθηκαν οι υψηλότερες κατά μέσο όρο ταχύτητες που μπορεί ένας χρήστης να «απολαύσει» σε κάθε χώρα.

Το Χονγκ Κονγκ, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη σχετική κατάταξη.

Στο Χονγκ Κονγκ, η μέση ταχύτητα σύνδεσης φτάνει τα 65,4 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ στη Νότια Κορέα «αγγίζει» τα 63,6.

Αντίστοιχα, στη Ιαπωνία η ταχύτητα σύνδεσης είναι 52 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ στη Σιγκαπούρη 50,1 megabits το δευτορόλεπτο.

Το Ισραήλ βρίσκεται στην 5η θέση με 47,7 megabits το δευτερόλεπτο ενώ ακολουθούν η Ρουμανία (45,4 megabits/δευτερόλεπτο), η Λετονία (43,1 megabits/δευτερόλεπτο), η Ταϊβάν (42,7 megabits/δευτερόλεπτο, η Ολλανδία (39,6 megabits/δευτερόλεπτο) ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει το Βέλγιο (38,5 megabits/δευτερόλεπτο).

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 13η θέση με 37 megabits/δευτερόλεπτο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 16ο με 35,7 megabits/δευτερόλεπτο.

 imerisia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ