Γάζωσαν με καλάσνικοφ το σπίτι Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι


Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ καθώς στις 03.30 τα ξημερώματα «γάζωσαν» το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν πολλές φορές την οικία του γερμανού πρέσβη, ενώ ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το κτίριο δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στην γκαραζόπορτα βρέθηκαν 50 κάλυκες. Έχουν ήδη γίνει 6 προσαγωγές.




Η κινητοποίηση μετά το περιστατικό ήταν άμεση και έχει σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε την περιοχή, ενώ πλέον την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι δεκάδες σφαίρες κατέληξαν στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου.

 Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτενίζουν» την περιοχή για να φτάσουν στην σύλληψη των δραστών και μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Από τους πυροβολισμούς στον εξωτερικό χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας δεν υπάρχουν ζημιές ούτε και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ήδη με τον γερμανό πρέσβη επικοινώνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον γερμανό διπλωμάτη.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι στις 16 Μαΐου του 1999, στις 22:55 το βράδυ, η 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί με ρουκέτα στο ίδιο σπίτι όπου τότε έμενε ο πρέσβης της Γερμανίας Καρλ Χάινς Κούνα.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης