Γιάννος Παπαντωνίου, ο Τσάρος της φοροδιαφυγής


Με την ιδιότητα του υπόπτου για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες για το έτος 2010 καλείται να περάσει το κατώφλι της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου! 


Η κλήση γίνεται στο πλαίσιο της συμπληρωματικής έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία για το ποσό του 1,33 εκατ. ευρώ, που, σύμφωνα με τα ευρήματα της «λίστας Λαγκάρντ», εντοπίστηκε στον λογαριασμό της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Ο κ. Παπαντωνίου θα δώσει ακόμα ανωμοτί εξηγήσεις για το ίδιο αδίκημα και για το 2009, έτος κατά το οποίο η κατηγορία διωκόταν ακόμη σε βαθμό πλημμελήματος.

O πρώην υπουργός είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του τον Απρίλιο του 2013 σε εφέτη ανακριτή για το «πόθεν έσχες» του 2008, με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, ενώ στη συγκατηγορούμενη σύζυγό του είχε επιβληθεί εγγύηση 20.000 ευρώ.

Η νέα κλήση σε ανωμοτί κατάθεση αφορά πάλι το επίμαχο ποσό που εντοπίστηκε στην Ελβετία, το οποίο δεν είχε δηλωθεί από το ζεύγος Παπαντωνίου ούτε το 2008 ούτε και τα επόμενα έτη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα, πόρισμα του ΣΔΟΕ για οικονομικό και φορολογικό έλεγχο στον πρώην πρωτοκλασάτο υπουργό και τη σύζυγό του αποκάλυψε εκτεταμένη φοροδιαφυγή -ύψους 3.000.000 ευρώ - την περίοδο 2000-2010.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε με εντολή της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου, η οποία μελετώντας προσεκτικά το πόρισμα των επιθεωρητών έκρινε ότι σε βάρος του πρώην υπουργού πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και κατά της συζύγου του σε βαθμό κακουργήματος για το ίδιο αδίκημα.
madata.gr -Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ