ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σήμερα κορυφαίοι επιστήμονες για την Αεροδιαστημική


Προοπτικές για την δημιουργία τεχνολογικού πάρκου, η προσέλκυση εξειδικευμένων επενδυτών!‏ 

 Εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα που διοργανώνει σήμερα στην Καλαμάτα, το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο ''Ellite City Resort'', η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία. 


Προσκεκλημένοι να μιλήσουν στην εκδήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμφικτιονίας, είναι οι εξής:

"-Ο κ. Pascal Jaussi, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας Swiss Space Systems Inc, που κατασκευάζει οχήματα υποπλανητικής τροχιάς SRV, τα οποία μπορούν και μεταφέρνουν με πολύ μικρό κόστος στο διάστημα μικροδορυφόρους ή επανδρωμένες αποστολές. Ο κ. Jaussi θα παρουσιάσει την δραστηριοποίηση της εταιρείας του στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. eleftheriaonline.gr

- Ο καθηγητής Jean Muylaert, διευθυντής του Von Karman Institute (VKI) for Fluid Mechanics στο Βέλγιο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του VKI συμμετέχει επίσημα και η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα, μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε από την αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΘΑ κυρία Φωτεινή Γεννηματά και τον πρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας κύριο Παναγιώτη Αλευρά.

- Ο συμπατριώτης μας δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Αεροδιαστημικής στο San Jose State University και επί μακρόν συνεργάτης της NASA-Ames".

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, "οι προσκεκλημένοι θα παρουσιάσουν στους θεσμικούς φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας στον τομέα της Αεροδιαστημικής, μέσα από διάφορες συνεργασίες που μπορούν από κοινού να αναπτυχθούν, όπως: η δημιουργία τεχνολογικού πάρκου, η προσέλκυση εξειδικευμένων επενδυτών, η συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια και η ίδρυση θεματικών πάρκων".

http://eirinika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης