ΑΡΤΑ: Δημιουργείται ομάδα υποστήριξης της END;


-Σάββατο μεσημέρι, με ομιλητή τον κ. Χρήστο Τσάπο, συγκεντρώθηκαν αρκετοί αρτινοί ώστε να να ενημερωθούν για την END
-Προηγούμενα ο εκπρόσωπος της οργάνωσης είχε συνάντηση με Δήμαρχο της ΠΕ Άρτας

Την οργάνωση E.N.D (end national debt) του Αρτέμη Σώρρα, φαίνεται ότι αποφάσισαν να συστήσουν στην τοπική κοινωνία συμπολίτες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να οργανώσουν έναν πυρήνα πολιτών στα πρότυπα αντίστοιχων σε όλη τη χώρα. 


Το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν σε χώρο της πόλης αρκετά άτομα όπου άκουσαν και συζήτησαν με τον εκπρόσωπο της END κ.Χρήστο Τσάπο, (φώτο) αρχιτέκτων-εκπαιδευτικό από τη Λάρισα, ο οποίος παραβρέθηκε στην Σαββατιάτικη ενημέρωση όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της οργάνωσης και του Σώρρα.

Η περίπτωση του Σώρρα, όπως είναι γνωστό απασχολεί την εγχώρια ενημέρωση και την πολιτική σκηνή, έχει χαρακτηριστεί από γραφική έως σωτήρια, ανάλογα από την πλευρά που την εξετάζει κανείς.

Εμφανίστηκε ως ο Έλληνας που θέλει να διαθέσει υπό μορφή άτοκου δανείου το ποσό των 600δις δολαρίων για 100 χρόνια, μέσω χρεογράφων, για να απαλλαγεί η Ελλάδα από τα δυσβάσταχτα μνημόνια.

Στη συνέχεια ανέσυρε μέσω της E.N.D τα ομόλογα της τράπεζας της Ανατολής και επανέρχεται μετά από μηνύσεις και αμφισβήτηση των προθέσεων του με μια νέα πρόταση, αυτή τη φορά απευθυνόμενος στους θεσμούς – Ο.Τ.Α, Εκκλησία κ.τ.λ- προτείνει την δανειοδότηση για έργα αναπτυξιακά και κοινωνικής πρόνοιας μέσω του διεθνούς ταμείου του Ο.Η.Ε , όπου έβαλε υποθήκη προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος της END κ.Τσάπος στη Σαββατιάτικη τοποθέτησή του στην Άρτα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αρτινούς να εξετάσουν πριν απορρίψουν τις προτάσεις του Σώρρα και της END.

Στη συνέχεια κατήγγειλε το Μνημόνιο και την παράγραφο που απαγορεύει την εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. "Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει.

 Κατά την ομιλία του, τόνισε ότι και στην Άρτα τόσο ο ίδιος, όσο και η END απευθύνονται στους "ελεύθερους Έλληνες" και δεν έχουν πολιτικά κίνητρα, αλλά μόνο πατριωτικά.

Σημειώνουμε ότι πριν από την προαναφερόμενη συγκέντρωση ο κ. Τσάπος είχε συνάντηση με Δήμαρχο της ΠΕ Άρτας, τον οποίο ενημέρωσε για τις διαδικασίες όπου η Δημοτική Αρχή μπορεί να κινήσει ώστε να χρηματοδοτηθεί για έργα στο Δήμο του και επίσης να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης υπέρ των δημοτών του.

Το ίδιο βράδυ ο κ. Τσάπος έδωσε συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ. Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Τσάπος την επόμενη εβδομάδα θα είναι και πάλι στην Άρτα. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ