Πώς πέρασαν τη νύχτα στα κρατητήρια οι βουλευτές της ΧΑ


Πώς πέρασαν τη βραδιά ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Κοιμήθηκαν σε ξεχωριστά κελιά - Η ανησυχία τους και οι πρώτες επισκέψεις το επόμενο πρωινό

Σε διαφορετικά κελιά ο καθένας, ώστε να μην έρθουν σε επαφή, σε Αντιτρομοκρατική και Ασφάλεια, πέρασαν τη νύχτα τους ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συνελήφθησαν με τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος τους η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 


Ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα της Δικαιοσύνης, φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και δεν δέχτηκε το φαγητό που του έδωσαν από τη λέσχη της ΓΑΔΑ, δηλαδή το φαγητό που προορίζεται για όλους τους κρατουμένους στο αστυνομικό μέγαρο. Το μενού της ημέρας περιλάμβανε μπριάμ ή σπανακόρυζο, ελιές, σαλάτα εποχής και κοκ.

Χθες το πρωί, τον Ν. Μιχαλολιάκο επισκέφθηκαν η σύζυγός του και η κόρη του, αλλά και δύο από τους βουλευτές του κόμματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής ήταν ανήσυχος και το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους αστυνομικούς που τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ μετά την προσαγωγή του στην Ευελπίδων, ήταν αν θα φιλοξενηθεί στα κοινά κρατητήρια του 7ου ορόφου. Εδειξε μάλιστα να ησυχάζει όταν τον διαβεβαίωσαν πως θα κρατηθεί μόνος του σε κελί στην Αντιτρομοκρατική.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες διανυκτέρευσαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας στον 10ο όροφο, ο καθένας σε δικό του κελί, χωρίς να έχουν επαφή μεταξύ τους.

Οι Κασιδιάρης Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος δείπνησαν με το φαγητό που προβλέπεται για τους κρατουμένους από τη λέσχη της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι κρατούμενοι ήταν ανήσυχοι και έκαναν ερωτήσεις στους συνοδούς τους για τα κρατητήρια όπου θα τους τοποθετούσαν.

Ωστόσο, εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, περιμένοντας έξω από το γραφείο του ανακριτή, είχε στην κατοχή του το κινητό του τηλέφωνο και μάλιστα πρόλαβε να κάνει ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, γράφοντας: «Δεν θα λυγίσουμε, ζήτω η Ελλάς, ζήτω η Χρυσή Αυγή». Και όχι μόνο αυτό.

Φαίνεται πως ο κ. Κασιδιάρης το κινητό του τηλέφωνο το έχει και στα κρατητήρια, καθώς χθες το μεσημέρι έκανε νέα ανάρτηση αναφέροντας: «Εγκλημά μας πως είπαμε την αλήθεια, ο λαός μάς ακολούθησε, διεκδικήσαμε μια ελεύθερη Ελλάδα. Η σκευωρία κατά του Λαϊκού Συνδέσμου θα πέσει. Η αλήθεια θα νικήσει! (29.9.2013 κρατητήρια Αντιτρομοκρατικής)».

Επισκέψεις...
Χθες το πρωί τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκε η σύζυγός του μαζί με την κόρη του. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία Ζαρούλια πήρε το «χρίσμα» να ηγηθεί του κόμματος που δημιούργησε ο άνδρας της το 1985. Ο Η. Κασιδιάρης χθες το μεσημέρι δέχθηκε την επίσκεψη των γονιών του και του αδελφού του, ο οποίος είναι μόνιμος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ επισκέψεις συγγενών τους δέχτηκαν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι.

Τι έχει «μαρτυρήσει» ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ
Ερευνες σε σπίτια και νέες συλλήψεις

Ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ «δένει» τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη Χρυσή Αυγή, την οποία ο Αρειος Πάγος χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση. Σημείο αναφοράς ήταν η δολοφονία του άτυχου ράπερ Παύλου Φύσσα, καθώς η άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών που την ακολούθησε έδειξε τις αλυσιδωτές επικοινωνίες του δράστη με την τοπική οργάνωση της Νίκαιας και εκείνης με την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία του 34χρονου υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες του δράστη με τον επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας Γ. Πατέλη, ο οποίος στη συνέχεια καλεί στο κινητό του τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό.

Λίγο μετά τη δολοφονία, και ενώ ο Ρουπακιάς έχει συλληφθεί, ο Πατέλης δέχεται κλήση από το κινητό του δράστη, που του ζητεί δικηγόρο και υποστήριξη, με αρνητικά όμως αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια ο Πατέλης επικοινωνεί με τον Λαγό και ο Λαγός με τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Ερευνες στα σπίτια και στη Βουλή

Η επιχείρηση σύλληψης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής άρχισε το πρωί του Σαββάτου με απόλυτη μυστικότητα. Μόνο τρεις άνθρωποι γνώριζαν ότι επίκειται η σύλληψη του ηγετικού πυρήνα: ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής και ο διοικητής της ΕΥΠ. Και, φυσικά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

Πάνω από 300 αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν ταυτόχρονα έξω από τα σπίτια των Ν. Μιχαλολιάκου, Ηλ. Κασιδιάρη, Γ. Λαγού, Ηλ. Παναγιώταρου και Χρ. Παππά και μόνο τότε έμαθαν την αποστολή τους.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου στην Πεύκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα τα οποία κατείχε παράνομα, μία παράνομη κυνηγετική καραμπίνα, μετρητά ύψους 43.100 ευρώ, δύο υπολογιστές και πλήθος από USB.

Μετά τις συλλήψεις έγινε ενδελεχής έρευνα στο γραφείο της Χρυσής Αυγής, στον πρώτο όροφο της Βουλής, χωρίς μέχρι τώρα να έχει ανακοινωθεί εάν υπήρξαν ευρήματα και ενοχοποιητικά στοιχεία. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας δήλωσε: «Το κράτος δικαίου επιβάλλει τη νομιμότητα προς όλους. Η Πολιτεία ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλεσε στο ακέραιο το δημοκρατικό καθήκον της».

Νέες συλλήψεις αστυνομικών

Οι συλλήψεις δεν τελειώνουν με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά θα επεκταθούν από σήμερα και στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ. Οι Εσωτερικές Υποθέσεις έχουν καταλήξει σε έναν πυρήνα 20 αστυνομικών που είχαν διασυνδέσεις με τη Χ.Α. και φέρονται ως μέλη της. Μάλιστα, στις πρόσφατες αιφνιδιαστικές έρευνες στα κτίρια αστυνομικών τμημάτων, των ΜΑΤ και άλλων υπηρεσιών, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί υποχρεώθηκαν να δείξουν αν είχαν στα σώματά τους τατουάζ με σήματα της οργάνωσης!

Ξημερώματα Σαββάτου ξεκίνησε η επιχείρηση
Ολο το χρονικό των συλλήψεων

Η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων βουλευτών του κόμματος ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν.

Πάνοπλοι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη, τον βουλευτή Γιάννη Λαγό αλλά και τον υπεύθυνο της τοπικής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Το πρωί του Σαββάτου οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο κτίριο της ΓΑΔΑ και παραδόθηκαν. Μάλιστα, φτάνοντας στη ΓΑΔΑ ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε στον φρούραρχο: «Πείτε στους Κλουζό της Αντιτρομοκρατικής πως ήρθα να παραδοθώ. Πήγατε σε λάθος διεύθυνση, πρόσφατα μετακόμισα, δεν το ξέρατε;», ενώ ο Νίκος Μίχος φώναξε: «Ζήτω η δημοκρατία».

32 εντάλματα σύλληψης

Στο πόρισμα που παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο αντεισαγγελέας κ. Βουρλιώτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως «απόλυτος αρχηγός» εγκληματικής οργάνωσης και ο Χρήστος Παππάς ως υπαρχηγός που, μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Γιάννη Λαγό αποτελούν τον «σκληρό πυρήνα» της.

Μεταξύ των ατόμων για τα οποία εκδόθηκαν τα συνολικά 32 εντάλματα σύλληψης είναι δύο εν ενεργεία αστυνομικοί που φέρεται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, μετείχαν είτε τυπικά είτε άτυπα στη φρουρά βουλευτών που συνελήφθησαν, ενώ παράλληλα φέρεται ότι συμμετείχαν είτε ότι ήταν μάρτυρες παράνομων ενεργειών από μέλη της οργάνωσης σε περιστατικά που αναφέρονται στη δικογραφία και δεν παρενέβησαν ως όφειλαν.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δεκάδες οπαδοί του κόμματος που κρατούσαν σημαίες στα χέρια και φώναζαν συνθήματα συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Αργά το απόγευμα οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με ειδικά τεθωρακισμένα αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού η λεωφόρος Αλεξάνδρας και οι παρακείμενοι δρόμοι είχαν γεμίσει με πάνοπλους αστυνομικούς.

Ο πατέρας του Π. Φύσσα Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα χαρακτήρισε «χάος» τις εξελίξεις στο ζήτημα των συλλήψεων της Χρυσής Αυγής, δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι λίγο δικαιωμένος για το ότι συλλαμβάνονται... Το θέμα είναι να συλληφθούν τα κατάλληλα άτομα, αυτά που διέπραξαν το έγκλημα».

Μετά την παράδοση του Χρήστου Παππά ο κύκλος των συλλήψεων για τους βουλευτές έκλεισε, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται, αφού οι Αρχές αναζητούν ακόμη 10 άτομα, τρία από τα οποία φέρεται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Παππάς πήγε με... ταξί στη ΓΑΔΑ

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από χθες και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο από το Σάββατο. Ο Χρήστος Παππάς παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου έφτασε με ταξί, ενώ κατά την άφιξή του απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ερχομαι αυτοβούλως.

Δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει. Είμαι απολύτως ελεύθερος, κάνουμε νόμιμο πολιτικό αγώνα, ζήτω η Χρυσή Αυγή, Χρυσή Αυγή για πάντα». Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, η δίωξη κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες οφείλονται στα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τα οποία ανέβαιναν συνεχώς. Μετά τη σύλληψή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η ανθυπαστυνόμος που πήρε αναρρωτική

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων προκαλεί η σύλληψη γυναίκας ανθυπαστυνόμου, η οποία υπηρετούσε σε νευραλγικό πόστο της Ασφάλειας στον Πειραιά, αλλά φέρεται να είχε στενή σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν έπειτα από καταγγελίες ότι η 38χρονη αστυνομικός όταν δεχόταν από πολίτες καταγγελίες που είχαν να κάνουν με αλλοδαπούς, τους παρέπεμπε στη... Χρυσή Αυγή, αντί να ενημερώσει την υπηρεσία της!

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την ανθυπαστυνόμο, καθώς το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το Γιώργο Ρουπακιά φέρεται ότι είχε επικοινωνία τόσο πριν όσο και μετά το έγκλημα με τον πρόεδρο της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα ζήτησε αναρρωτική άδεια και έφυγε από την υπηρεσία της. Το πρωί του Σαββάτου, όταν ξέσπασε το τσουνάμι των συλλήψεων, η ανθυπαστυνόμος αναζητήθηκε από την Αντιτρομοκρατική στη διεύθυνση που είχε δηλώσει πως διαμένει στην υπηρεσία της, όμως οι συνάδελφοί της διαπίστωσαν με έκπληξη πως δεν έμενε ποτέ εκεί! Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, εννέα μαχαίρια, δύο χαντζάρες, 20 φυσίγγια τυφεκίου G3, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και καπνογόνα και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Η σύζυγος του πυρηνάρχη

Με τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση συνελήφθη και η Νίτσα Σκαρπέλη, σύζυγος του επικεφαλής του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, καθώς φέρεται να βοηθούσε τον σύζυγό της στις δραστηριότητες της Τ.Ο. της οργάνωσης στη Νίκαια. Η σύζυγος του πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας φέρεται μάλιστα να είχε διευρυμένο ρόλο στην τοπική, όπως και ο σύζυγός της.

Αμφότεροι δεν εργάζονταν, κι έτσι απασχολούνταν όλη την ημέρα στα γραφεία. Η Σκαρπέλη συνελήφθη μαζί με τον άνδρα της στο σπίτι τους στη Νίκαια έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Μόλις είδε τους αστυνομικούς τρομοκρατήθηκε, όπως και ο σύζυγός της, ο οποίος αμέσως άπλωσε τα χέρια του για να του περάσουν χειροπέδες.

Η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη είχε κληθεί την προηγούμενη εβδομάδα να καταθέσει σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα στοιχεία της έρευνας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδειχναν ότι ο δράστης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον σύζυγό της. Είχε υποστηρίξει τότε ότι ο Πατέλης, η ίδια, ο Ρουπακιάς, η σύζυγός του και ένας συγγενής τους βρίσκονταν στα γραφεία του κόμματος έως τις 9.30 το βράδυ και ύστερα πήγαν στα σπίτια τους. Πρόσθεσε ακόμη πως ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της είχαν οποιαδήποτε ενημέρωση για το φονικό.

Η Αλβανή σύζυγος του Γιάννη Λαγού

Υπεύθυνη για την «ιδεολογική καθοδήγηση» των γυναικών της Χρυσής Αυγής φέρεται ότι ήταν η σύζυγος του βουλευτή Γιάννη Λαγού, η οποία συνελήφθη μαζί του στο σπίτι τους στη Σαλαμίνα και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η Νικόλ Μπενέκη είχε ανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ιεραρχία της Τ.Ο. Νίκαιας, κάτω από την «ομπρέλα» του αδιαμφισβήτητου Πειραιάρχη, όπως αποκαλούσαν τον βουλευτή Γιάννη Λαγό τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα το γεγονός ότι η σύζυγός του είναι υπήκοος Αλβανίας είχε προκαλέσει τριγμούς στην τοπική οργάνωση, πλην όμως οι αντιδράσεις σταμάτησαν όταν φρόντισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο σύντροφός της και να την επιβάλει με τρόπο που δεν επιδεχόταν αντιρρήσεις!

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί όταν ο νυν βουλευτής της Χρυσής Αυγής εργαζόταν ως πορτιέρης σε ένα κλαμπ της πλατείας Αττικής, συμφερόντων ενός Αλβανού υπηκόου και γνωστό στέκι ομοεθνών του. Ηταν η εποχή που η Χρυσή Αυγή ήταν απλώς μια περιθωριακή οργάνωση με εθνικιστικό ιδεολογικό μανδύα, αλλά δεν υπήρχε ακόμη η προοπτική της εισόδου της στη Βουλή.

Η Νικόλ Μπενέκη είχε ασχοληθεί ενδελεχώς με την ιστορία του Αδόλφου Χίτλερ και στην καθοδήγηση που έκανε στις γυναίκες της Χρυσής Αυγής παρουσίαζε λεπτομερή ιστορικά στοιχεία για τον «μεγάλο ηγέτη» και την ιδεολογία του.

ΠΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ»
Τι αναφέρει στο εννεασέλιδο πόρισμά του ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης

Ως εγκληματική οργάνωση που δρούσε με σκοπό τη βία σκιαγραφεί τη Χρυσή Αυγή στο εννεασέλιδο πόρισμά του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

«Η βία για τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των όποιων επιδιώξεών τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία, που ενδεχόμενη παραβίασή της επιφέρει σκληρές για τη σωματική του ακεραιότητα έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές για την προσωπικότητα του παραβάτη συνέπειες, η τυφλή υπακοή στις εντολές των ιεραρχικά ανωτέρων, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση, η οποία εκδηλώνεται με αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από τα νεώτερα ηλικιακά μέλη» αναφέρει χαρακτηριστικά για τους σκοπούς λειτουργίας των μελών της Χρυσής Αυγής που υπάκουαν στο δόγμα «Fuhrerprinzip» (η αρχή του ενός και μοναδικού αρχηγού)!

Το πόρισμα επισημαίνει ότι η ηγετική ομάδα ήταν η ίδια στο επιχειρησιακό και το πολιτικό τμήμα με την απόλυτη εξουσία του αρχηγού και ότι η Χρυσή Αυγή επιλέγει άτομα από τις επίλεκτες ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία εκπαιδεύει.

«Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως η Μαλακάσα, η Μάνδρα και η Σαλαμίνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται και διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία».

Ο κ. Βουρλιώτης επισημαίνει ακόμη: «Κατά τις απόψεις των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής όσοι δεν ανήκουν στη “λαϊκή κοινότητα της φυλής” είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες, οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμα δε και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα» Για τη δομή της οργάνωσης ο εισαγγελέας αναφέρει: «Κάθε τοπική οργάνωση διοικείται από “κλειστό” πενταμελές όργανο, με επικεφαλής τον πυρηνάρχη και λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την τοπική οργάνωση, ενώ παράλληλα λειτουργεί και “ανοιχτό” πενταμελές όργανο (...)

Επίσης τακτικές είναι οι ιδεολογικού τύπου προσανατολισμού επιμορφωτικές συναντήσεις των μελών στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (...) Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης είναι αυτός που αναφέρεται στον βουλευτή της περιοχής και ο τελευταίος στην ηγεσία της οργάνωσης, από όπου λαμβάνει την εντολή ή την τελική έγκριση»

Ο αντιεισαγγελέας στηρίζει το κατηγορητήριο ως εξής: «Σε εφαρμογή των καταστατικών “αρχών” και επιδιώξεων της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, διαπράχθηκαν στα πλαίσια της επιλήψιμης δραστηριότητάς της, δεκάδες αξιόποινες πράξεις απ' τις οποίες ως σοβαρότερες επισημαίνονται έντεκα δικογραφίες (ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, ληστείες)». Αναφέρεται, όμως, και σε συναλλαγές που έκαναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής με αλλοδαπούς, παρά το μίσος που έτρεφαν γι' αυτούς, αλλά και στις διασυνδέσεις τους με αστυνομικούς:

«Εκτός όμως αυτών προέκυψε ότι το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας προσώπων, αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών, εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την άνεση της ασφάλειας που έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, που δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να είναι μεγαλύτερος, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνέδραμαν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ανέχονταν τα μέλη της οργάνωσης στη διάπραξη διαφόρων ποινικά επίμεμπτων πράξεων, στοιχείο που πρέπει να ελεγχθεί ενδελεχέστερα».

Και το πόρισμα καταλήγει: «Κατόπιν όλων όσων προεκτέθηκαν, προέκυψαν πλέον επαρκείς ενδείξεις που δικαιολογούν την κίνηση της προσήκουσας ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή της ένταξης σε αυτήν που είναι διαρκές έγκλημα»

Η κυβέρνηση αποκλείει τις πρόωρες εκλογές!
Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στη Ν. Υόρκη

Κατηγορηματικά αποκλείεται από το Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τις επόμενες εβδομάδες με αφορμή τη σύλληψη βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Νέα Υόρκη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς βρέθηκαν λίγη ώρα αφού είχε φτάσει ο πρώτος στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Αμερική για την Ελλάδα ο δεύτερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ομονόησαν ότι θα πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο για τη χώρα. Την ίδια άποψη έχουν και τα μέλη της τρόικας που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξερχόμενος από το γραφείο του ο κ. Σαμαράς είπε στους δημοσιογράφους που του ζήτησαν ένα σχόλιο για τα τεκταινόμενα στη Χρυσή Αυγή: «Επιθυμούμε δικαιοσύνη, σταθερότητα και όχι εκλογές».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη τόνισε: «Αποκλείεται το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών». Ανέφερε επίσης ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, λόγω της καταχρηστικής άσκησης της δυνατότητας.
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ