Συνελήφθη η δημοσιογράφος Δέσποινα Μπρούσαλη...


...μετά από μήνυση της ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη

Στην εισαγγελία οδηγήθηκε η δημοσιογράφος και νυν διαχειρίστρια του directnews.gr Δέσποινα Μπρούσαλη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε υποβάλει εναντίον της η Ιωάννα Χατζάκη που χειρίστηκε την δικογραφία της Proton Bank.


H μήνυση, αφορά δημοσίευμα του directnews.gr της 19-9-2013, με τίτλο «Με κόλπα Μπουρμπούλια επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο για το σκάνδαλο της Proton!»

Η Δέσποινα Μπρούσαλη, η οποία είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος επί 20 χρόνια και μελος της ΕΣΗΕΑ, κλήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι τηλεφωνικά, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου –με εντολή εισαγγελέα, όπως της είπαν– να εξεταστεί ως μάρτυρας σε προκαταρκτική εξέταση. Η δημοσιογράφος, ως όφειλε, προσήλθε στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου της ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνεται.

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η Δέσποινα Μπρούσαλη παραπέμφθηκε για να δικαστεί χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Εκεί ο πρόεδρος του Δικαστηρίου υπέβαλε δήλωση αποχής, διότι ήταν γνωστός της κας. Χατζάκη και επομένως δεν μπορούσε να εκδικάσει τη μήνυση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ η δίωξη που ασκήθηκε κατά της Δ. Μπρούσαλη δεν είναι με τις «περί Τύπου» διατάξεις, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να την συλλάβουν τρεις ολόκληρες ημέρες μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας. Η Δέσποινα Μπρούσαλη εργαζόταν επί χρόνια ως δικαστική συντάκτρια σε μεγάλες εφημερίδες. 

eirinika.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης