Το βαρύ κατηγορητήριο για τη Χ.Α.


Ως ηγέτη εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ν.Μιχαλολιάκο το εννιασέλιδο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη το οποίο παραδόθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.


Το πόρισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δομή της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ο επικεφαλής, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως «Φύρερ πριντς» (πρίγκιπας Φύρερ) αποδίδοντάς του τη θεωρία του ηγέτη. Ο Χρ.Παππάς φέρεται ως υπαρχηγός της οργάνωσης.

Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.

Όπως έγινε πάντως γνωστό, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία εστιάζει το πόρισμα.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, μεταξύ αυτών η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το περιστατικό του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και το επεισόδιο με τον Αιγύπτιο εργάτη στην ιχθυόσκαλα, υποθέσεις που περιλαμβάνονται στους 32 φακέλους, τους οποίους είχε αποστείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με το ιστορικό της οργάνωσης, που καταγράφεται στο εννιασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, η χρονική αφετηρία της δράσης της οργάνωσης τοποθετείται το 1987, δηλαδή τα τελευταία 26 χρόνια.

Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, που έχουν εκδοθεί από τις δικαστικές Αρχές, σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Μετά τις συλλήψεις του αρχηγού του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκου, και των βουλευτών Ηλ. Κασιδιάρη, Ι. Λαγού, Ηλ. Παναγιώταρου, Γ. Γερμενή, άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προβαίνουν σε συλλήψεις στελεχών της οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι διαφεύγουν της σύλληψης οι βουλευτές Χρ. Παππάς και Ν. Μίχος.


.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ