Ξεκίνησε το ταξίδι της Φλόγας για τη Ρωσία


Με κάθε επισημότητα και παρουσία του νέου προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία η Τελετή Αφής της Φλόγας ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014». (Φώτο)


Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπουδαία διοργάνωση που θα διεξαχθεί στη ρωσική πόλη τον ερχόμενο Φεβρουάριο ξεκίνησε (σε 131 ημέρες ανοίγει η «αυλαία»), όπως και η λαμπαδηδρομία που θα περάσει σήμερα από την Αρχαία Ηλιδα, τον Πύργο, την Τρίπολη και θα διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.

 Αναψε η Ολυμπιακή Φλόγα για το Σότσι 2014

Η τελετή ήταν εξαιρετική και μεταδόθηκε στα μεγαλύτερα κανάλια της υφηλίου, καθηλώνοντας τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους τηλεθεατές που την παρακολούθησαν.

Ο 18χρονος Έλληνας πρωταθλητής του σκι, Γιάννης Αντωνίου, ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, ενώ τη...σκυτάλη πήρε ο σταρ του χόκεϊ στον πάγο, Άλεξ Οβέτσκιν που αγωνίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει επτά ημέρες και θα διασχίσει 27 νομούς.

Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Ρώσους θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από εκεί θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 123 ημερών, καλύπτοντας 65.000 χιλιόμετρα και 83 περιοχές της Ρωσίας, ενώ στα πλάνα των διοργανωτών είναι ταξιδέψει η Φλόγα και στο διάστημα!

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στο Σότσι. Συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

 naftemporiki.gr

 Πανέτοιμοι οι Ρώσοι για την οργάνωση 




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ