Διαμαρτυρίες με δεκάδες υπογραφές στον Δήμο Κ. Τζουμέρκων


-Αυξημένο από 3 σε 4 ευρώ το χαράτσι. -Χρ. Χασιάκος: «Θα απευθυνθούμε στο υπουργείο και τον αρμόδιο υπουργό» 

Στο Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να προσφύγει ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων προκειμένου να πάρει απαντήσεις για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στον υπολογισμό του «χαρατσιού» σε τοπικές ορεινές κοινότητες της περιοχής καθώς και οικισμούς δημοτικών κοινοτήτων. 


Οι κάτοικοι στις τοπικές κοινότητες Λεπιανών, Μικροσπηλιάς, Μελισσουργών, είδαν ξαφνικά τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ (Ειδικού Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) δηλαδή το γνωστό ως «χαράτσι» που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να χρεώνεται κατά ένα ευρώ περισσότερο και αντί 3 ευρώ που υπολογίζονταν αρχικά στα νέα έντυπα που εντάχθηκε να υπολογίζεται σε 4 ευρώ το τετραγωνικό.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς των κατοίκων ήταν να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις διαμαρτυρίας στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και όπως εξήγησε ο δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος για το θέμα αυτό είπε, «Λάβαμε αιτήσεις με πολλές υπογραφές καθότι αυξήθηκε αδικαιολόγητα το ειδικό ενιαίο τέλος ακινήτων από 3 σε 4 ευρώ το τετραγωνικό».

Ο κ. Χασιάκος, σημείωσε ότι εκτός αυτών των περιπτώσεων υπάρχει και το παράδοξο σε οικισμό των Αγνάντων να έχουν υπολογιστεί με διαφορετική τιμή το τετραγωνικό το «χαράτσι» στους ιδιοκτήτες.

Είπε συγκεκριμένα: «Έχουμε και το εξής αδικαιολόγητο, σε οικισμό της Δημοτικής Ενότητας Αγνάντων, συγκεκριμένα στον οικισμό «Γοργούσσα» αλλού υπολογίστηκε με 3 ευρώ το τετραγωνικό και αλλού με 4 ευρώ. Στον ίδιο οικισμό!», διευκρίνισε ο δήμαρχος. Στο μεταξύ πριν την απόφαση να απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Χασιάκος επισκέφθηκε την εφορία της Άρτας αναζητώντας διευκρινήσεις για τις μεταβολές αυτές.

Ωστόσο, όπως μετέφερε: «Από την τοπική εφορία δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα καθώς με ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στην όλη διαδικασία της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Άρτας, αλλά αυτά υπολογίζονται και στέλνονται προς χρέωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τα Κεντρικά και από άλλη ειδική για το θέμα υπηρεσία».

 Έτσι η απόφαση πλέον του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων είναι σύμφωνα με τον κ. Χασιάκο να απευθυνθεί ο Δήμος με σχετική επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας εξηγήσεις και διευκρινίζοντας αυτό που και ο δήμαρχος μετέφερε, ότι δηλαδή: «Πρόκειται για περιοχές ορεινές από τις πιο φτωχές και εντός των ορίων του Δήμου στις οποίες οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων -αν το δει κανείς και από αυτή την άποψη -είναι από τις πιο χαμηλές, οπότε πώς δικαιολογείται αυτή η αύξηση;».

Σε ότι αφορά δε τον οικισμό με τις διαφορετικές τιμές υπολογισμού στο «χαράτσι», ο κ. Χασιάκος σημείωσε: «Επειδή αφορά στον ίδιο οικισμό θεωρώ ότι εκεί έχει υπάρξει λάθος, όμως και αυτό είναι κάτι που θα αναφέρουμε στην επιστολή μας προς το υπουργείο ζητώντας διευκρινήσεις και φυσικά στην περίπτωση λάθους, άμεσα να γίνουν διορθώσεις».

ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ