Η Συρία προειδοποιεί


Σε πολεμική ετοιμότητα Ισραήλ και Τουρκία

Ο Σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι προειδοποίησε τις δυτικές χώρες ότι η Συρία "θα γίνει ο τάφος των εισβολέων" σε περίπτωση μιας στρατιωτικής επέμβασης.


"Η Συρία (...) θα αιφνιδιάσει τους επιτιθέμενους όπως τους αιφνιδίασε κατά τον (αραβοϊσραηλινό) πόλεμο του Οκτωβρίου (του 1973) και θα γίνει ο τάφος των επιτιθέμενων", υποστήριξε ο Σύρος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του τις οποίες επικαλέστηκε η συριακή κρατική τηλεόραση.
"Οι αποικιοκρατικές τους απειλές δεν θα μας τρομοκρατήσουν λόγω της βούλησης και της αποφασιστικότητας του συριακού λαού, ο οποίος δεν δέχεται να ταπεινωθεί", συνέχισε.

Ο Ουάελ αλ Χάλκι επανέλαβε την θέση του συριακού καθεστώτος από τότε που κατηγορήθηκε για την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα, ότι οι δυτικές χώρες ψεύδονται αποδίδοντας την επίθεση στις συριακές αρχές, το οποίο θα τους προσφέρει το πρόσχημα για ένα πλήγμα.
"Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει (...) ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφευρίσκουν ψευδή σενάρια και προετοιμάζουν φανταστικά προσχήματα για να επέμβουν στρατιωτικά στην Συρία", μετέδωσε επίσης η κρατική συριακή τηλεόραση.

Σε πολεμική ετοιμότητα Ισραήλ και Τουρκία

Η Τουρκία έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού ώστε να προστατευθεί η χώρα από ενδεχόμενες απειλές από τη Συρία καθώς η Δύση εξετάζει την πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας (...). Η Τουρκία θα λάβει όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα εντός του πλαισίου των δικών της στρατηγικών συμφερόντων", είπε ο Τούρκος υπουργός.
Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι "όλες οι επιλογές" παραμένουν στο τραπέζι όσον αφορά την αντίδραση της Δύσης.
Real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ