Τέλος οι αμιαντοσωλήνες στον κεντρικό αγωγό της Αγίας Παρασκευής


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή που αφορά την αντικατάσταση των αµιαντοσωλήνων του κεντρικού αγωγού της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Άρτας



Ο αγωγός αντικαταστάθηκε µε σωλήνες πολυαιθυλενίου αντίστοιχης διαµέτρου µε αυτή των αµιαντοσωλήνων, από τη διακλάδωση της Αγίας Παρασκευής μέχρι τον υπάρχοντα υδατόπυργο ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωµένο δρόµο σε μήκος 1.100 μέτρων. 

Ο παλιός αγωγός περνούσε μέσα από τα κτήµατα, δεν ήταν επισκέψιµος και για το λόγο αυτό ο νέος αγωγός τοποθετήθηκε κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της Αγίας Παρασκευής. Μετά την τοποθέτηση έγινε πλήρης αποκατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος.

Οι εργασίες που έγιναν ήταν οι εξής: Εκσκαφές ορυγµάτων µε τη φόρτωση των προϊόντων και τη µεταφορά τους σε οποιαδήποτε απόσταση. Επίχωση µε υλικό λατοµείου. Επίχωση µε άµµο λατοµείου. Τοποθέτηση – σύνδεση σωλήνων πολυαιθυλενίου. Αποκατάσταση ασφαλτικού οδοστρώµατος. 

Η αντικατάσταση αυτή οδήγησε στην επίλυση μακροχρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούσαν τους δημότες. Αντικαταστάθηκε ο σωλήνας αμιάντου που ήταν επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία. Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία το νέο δίκτυο στην Αγία Παρασκευή, Ανθότοπο και Κολοµόδια. 

Η δαπάνη του έργου ανήλθε στο ποσό των 110 χιλιάδων ευρώ µε πιστώσεις του Συνδέσµου Ύδρευσης Πεδινών και Ηµιορεινών Δήµων Νοµού Άρτας.

 taxydromosartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης