Κτύπημα εντός 48 ωρών;


 - «Δίλλημα»: Επίθεση από θαλάσσης ή και από αέρος; 

Αν η Αεροπορία των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στο κτύπημα και το επίπεδο εμπλοκής των εναπομείναντων συμμάχων όπως η Γαλλία και η ... Αυστραλία (προφανώς κινδυνεύει από τα χημικά του Άσαντ...), αλλά κυρίως το επίπεδο εμπλοκής των αραβικών χωρών είναι το μόνο που απασχολεί τον Αμερικανό πρόεδρο Μ.Ομπάμα για το κτύπημα στην Συρία


Η αποχώρηση της Βρετανίας, του κορυφαίου συμμάχου των ΗΠΑ από την"ομάδα μάχης" έχει αφήσει επιχειρησιακό κενό και ίσως χρειαστεί η επλοκή και αεροπορικών δυνάμεων, αφού οι στόχοι "δεν βγαίνουν" σε χρονικό διάστημα 72 ωρών που ποστηρίζουν οι Αμερικανοί ότι θα είναι το κτύπημα.

Αναμφίβολα η βρετανική άρνηση για στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία έχει αιφνιδιάσει την Ουάσιγκτον τόσο διπλωματικά όσο και επιχειρησιακά. Αυτό γιατί οι Βρετανία θα συνέδραμε τις ΗΠΑ με επιθέσεις από αέρος από τη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Χρειάζονται και άλλα μέσα πέρα από τα πέντε αντιτορπιλικά και 1-4 υποβρύχια που διαθέτουν στην Α.Μεσόγειο. Οι πλατφρόμες εκτόξευσης είναι περιορισμένες, σίγουρα.

Χρειάζεται αύξηση κατά 30% των δυνάμεων αυτών για να υπάρξει αποτέλεσμα στο κτύπημα, ετκιμούν στρατιωτικοί αναλυτές και ο χρόνος πιέζει, καθώς οι σύμμαχοι ... φυλλοροούν.

Αυτή τη στιγμή στην Ν.Α. Μεσόγειο τα 5 αμερικανικά σκάφη κλάσης Arleigh Burke και τα υποβρύχια τα οποία είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσουν έως και 300 Τomahawk με την εντολή του αμερικανού προέδρου και αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας.

Σε ότι αφορά το πλήγμα, αυτό είτε θα πραγματοποιηθεί άμεσα, δηλαδή από τα ξημερώματα της Κυριακής, είτε μετά την συνάντηση Πούτιν-Ομπάμ την Τετάρτη στην Μόσχα.
Την Τετάρτη αποφασίζει και ο "αρχαιότερος σύμμαχος των ΗΠΑ" όπως χαρακτήρισε την Γαλλία ο Μ.Ομπάμα στην εθνοσυνέλευσή της, για την εμπλοκή των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων.


 defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ