Υπόθεση Marfin: Ενοχή για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε η Εισαγγελέας


Ο θάνατος των τριών εργαζομένων της Marfin το Μάιο του 2010 μπορούσε να αποφευχθεί

Αυτό υποστήριξε η Εισαγγελέας της υπόθεσης, που ζήτησε την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από αμέλεια.


Πρόκειται για τη διευθύντρια, την υποδιευθύντρια και τους δύο υπεύθυνους ασφαλείας που έχουν καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος στην οδό Σταδίου.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων, τόσο για το θάνατο των τριών ανθρώπων όσο και για την πρόκληση σωματικής βλάβης σε άλλους εργαζομένους καθώς όπως είπε «μπορούσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν το αποτέλεσμα, αλλά εκείνοι δεν έλαβαν κανένα μέτρο πυροπροστασίας ή εκκένωσης του κτιρίου».

Μάλιστα η Εισαγγελέας τόνισε πως οι κατηγορούμενοι δεν εκκένωσαν το κατάστημα «το οποίο ήταν γυμνό και απροστάτευτο» ούτε την ύστατη στιγμή, υπογραμμίζοντας πως έπρεπε να συμβεί ότι και στις άλλες τράπεζες της περιοχής εκείνη την ημέρα.

Κατά την ίδια, οι κατηγορούμενοι είχαν ρητή υποχρέωση να μεριμνήσουν για την πυρασφάλεια αλλά και να έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό, αφού το κατάστημα γινόταν συνεχώς στόχος εμπρησμών. Τόνισε επίσης ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν μερίμνησαν ώστε να καταρτιστεί μελέτη πυροπροστασίας και ούτε πήραν πιστοποιητικό ασφαλείας από την Πυροσβεστική.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης