Τα τρωκτικά κάνουν βόλτες στο κέντρο του Αγρινίου

Η ηλικιωμένη δέχθηκε δαγκωματιές ακόμη και στο πρόσωπο

Φρίκη: Ποντίκια επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

Το περιστατικό το οποίο θυμίζει άλλες εποχές, συνέβη στο μικρό διαμέρισμα σε πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, όπου η ηλικιωμένη γυναίκα ζει μόνη της.
Επί δύο συνεχόμενα βράδια τα ποντίκια επιτέθηκαν στην 80χρονη γυναίκα και την δάγκωσαν στο πρόσωπο και στο χέρι. 


Το περιστατικό αυτό γίνεται ακόμα πιο πρωτοφανές, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι παρά την περασμένη ηλικία της, η κυρα-Σπυριδούλα διατηρεί το σπίτι της σε άψογη καθαριότητα. Γύρω από το σπίτι όμως υπάρχουν αρκετοί υπόνομοι και φαίνεται ότι μέσα από τις σχάρες του προήλθαν τα τρωκτικά τα οποία με κάποιο τρόπο εισέβαλαν στο ισόγειο σπίτι.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες, και της έχει χορηγηθεί αντιβίωση για να μην μολυνθούν οι πληγές της. Ωστόσο, αν και έχει βάλει παγίδες με ποντικοφάρμακο στο σπίτι της, δύσκολα θα ξεπεράσει τον φόβο που της δημιουργήθηκε. «Φοβάμαι πια να κοιμηθώ μόνη μου στο σπίτι και τα βράδια πηγαίνω σε μια φίλη μου γειτόνισσα», μας είπε η κυρά-Σπυριδούλα, εμφανώς τρομοκρατημένη.

Τα ποντίκια όμως δεν επιτίθενται μόνο σε ανθρώπους αλλά και σε ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους. Ο Κώστας Μακρυπούλιας, ιδιοκτήτης καφετέριας στα Καραπανέικα, αναφέρει ότι πριν λίγο καιρό, αρουραίος «φώλιασε» στη μηχανή του αυτοκινήτου του και προκάλεσε ζημιές τρώγοντας τα ηλεκτρικά καλώδια! 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρουραίοι βγαίνουν μέσα από τις σχάρες των υπονόμων της περιοχής και αναζητούν τροφή. Καθώς ο ίδιος παρκάρει συχνά το αυτοκίνητό του έξω από το κατάστημά του, αυτό αποτέλεσε ιδανική κρυψώνα για τον αρουραίο ο οποίος προκάλεσε ζημιές εκατοντάδων ευρώ μέχρι να γίνει αντιληπτός.

Καταγγελίες όμως για εμφάνιση τρωκτικών δεχτήκαμε και από κατοίκους της περιοχής γύρω από την πλατεία της Αγίας Τριάδας. Εκεί μάλιστα συχνά κάνουν την εμφάνισή τους και τυφλοπόντικες, οι οποίοι εμφανίζονται μέσα από το τοιχίο που περιφράσσει το προαύλιο της εκκλησίας. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε κάτοικος της περιοχής: «Πάντα υπήρχε πρόβλημα με τα ποντίκια εδώ γύρω, αλλά παλιότερα γινόντουσαν συχνά ψεκασμοί. Τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται τίποτα».

Συνομιλώντας με κατοίκους των περιοχών όπου σημειώθηκαν αυτά τα περιστατικά, μας είπαν ότι πέρα από ποντίκια κι αρουραίους, φέτος το καλοκαίρι έχουν κάνει την εμφάνισή τους και πάρα πολλές κατσαρίδες, μεγάλου μεγέθους. Τα τρωκτικά και τα έντομα, αποτελούν μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο καθώς μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Εδώ όμως έχουμε φτάσει στο σημείο άνθρωποι κυριολεκτικά να κινδυνεύουν να φαγωθούν ζωντανοί!

Πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να μεριμνήσουν και να προχωρήσουν σε απεντομώσεις και μυοκτονίες σε όλα τα ευαίσθητα σημεία της πόλης. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για ένα κόστος το οποίο δεν μπορεί να το αναλάβει ο κάθε νοικοκύρης ή μαγαζάτορας μεμονωμένα, αλλά και γιατί δεν έχει νόημα να φροντίζεις τον χώρο σου όταν μέσα στην πόλη υπάρχουν διάσπαρτες εστίες μόλυνσης και φωλιές τρωκτικών.

Κώστας Καρακώστας
 ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ- www.sinidisi.gr

 agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ