ΑΡΤΑ: «Κόρη μ’ κι αν περπατείς λιανά..» στο Αρχαιολογικό Μουσείο


Ο απαγορευμένος έρωτας δύο νέων, κινητήριος δύναμη της δημοτικής ποίησης, η δραματική πάλη των ηρώων μεταξύ λογικής και συναισθήματος, η καθοριστική σύγκρουση με τα οικεία πρόσωπα...


... και η λυτρωτική πορεία προς τον θάνατο θα παρουσιασθούν στη βασισμένη στο ομώνυμο δημοτικό τραγούδι της Θράκης μουσικοθεατρική παράσταση «Κόρη μ’ κι αν περπατείς λιανά…» την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 και ώρα 21.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας από το Μουσικό Πολύτροπο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ιωάννη Καϊμάκη.

Το Μουσικό Πολύτροπο αποτελούμενο από τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δραστηριοποιείται από το 1994 με παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός του πρωτοστάτη κ. Ιωάννη Καϊμάκη και των συνοδοιπόρων φοιτητών είναι η δημιουργία ενός νέου βιώματος και μιας νέας λειτουργικότητας του δημοτικού τραγουδιού μέσω της διαδικασίας συλλογής των τραγουδιών από αυθεντικούς εκτελεστές με επί τόπου ηχογραφήσεις και της τελικής οργάνωσής τους σε κάποια σκηνική παρουσία εντάσσοντας τον ποιητικό λόγο στον θεατρικό χώρο.

Στο βασικό τραγούδι περιπλέκονται ένα μοιρολόι και τραγούδια της αγάπης προερχόμενα από τον μουσικό πλούτο της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διοργάνωση:
Διεθνές Κέντρο Βαλκανικής Μουσικής
ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Πρέβεζας- Άρτας
Δήμος Αρταίων



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης