ΚΕΔΕ: Ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό για το χρόνο των εκλογών και την τύχη των Δήμων


ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Ξεκάθαρες απαντήσεις για το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως επίσης και για το εκλογικό σύστημα, ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης από τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.


Στην ομιλία του σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να ανοίγει θέμα αλλαγής του εκλογικού συστήματος και να γίνονται διάφορες διαρροές και ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση από τον Υπουργό τόσο για τις πιθανές αλλαγές που θα υπάρξουν όσο και για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

«Θέλω να μου απαντήσετε σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης θα διεξαχθούν ταυτόχρονα αυτοδιοικητικές κι ευρωεκλογές» αναρωτήθηκε ο κ. Ασκούνης και τόνισε ότι η θέση της αυτοδιοίκησης είναι καταγεγραμμένη από το συνέδριο της Κομοτηνής.

Βολές εκτόξευσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και προς αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι θεωρούν αντισυναγματική την παράταση της θητείας, σημειώνοντας ότι είναι οι ίδιοι που καταγγέλλουν τον Καλλικράτη.

Με ενδιαφέρον αναμένονται την επόμενη ώρα οι απαντήσεις του Υπουργού Εσωτερικών.
Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννινα ξεκίνησε εν μέσω διαμαρτυριών από εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα οικονομικά ζητήματα των δήμων και οι επαπειλούμενες καταργήσεις κοινωφελών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων αναδεικνύονται σε κυρίαρχα θέματα. Το στίγμα έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με τις δηλώσεις που έκανε λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου, όσο και με την ομιλία που ακολούθησε.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε αν κλείσουν νομικά πρόσωπα και κοινωφελείς επιχειρήσεις τότε θα καταρρεύσει ότι έχει απομείνει όρθιο από το κοινωνικό κράτος.

Απευθυνόμενος ο κ. Ασκούνης στον Υπουργό Εσωτερικών που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στο συνέδριο ζήτησε ξεκάθαρη θέση για την τύχη των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών των Δήμων. «Εν όψει των εκλογών πρέπει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια αυτοδιοίκηση θέλει. Εμείς θεωρούμε ότι οι κοινωνικές δομές αποτελούν την τελευταία νησίδα προστασίας των ευπαθών ομάδων» τόνισε ο κ. Ασκούνης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση πολλές φορές αγωνίζεται για το αυτονόητο και χαρακτήρισε ως μία σημαντική επιτυχία την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων η οποία δεν ήταν καθόλου δεδομένη. 

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ