Το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει "αγκαλιάσει" το Μουσείο


Σε συνέχεια του αφιερώματος του Μουσικού Σχολείου Άρτας στον ποιητή Κ. Π. Καβάφη, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας να φιλοξενηθούν στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου τα έργα (γλυπτά και ζωγραφική) που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου, εμπνευσμένοι από τα ποιήματα Περιμένοντας τους Βαρβάρους και Ιθάκη.


Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του σχολείου, κας Άλκηστης Θεοδωράκη, οι μαθητές, άφησαν ελεύθερες τις αισθήσεις τους να εξερευνήσουν το λόγο του ποιητή και αφηγήθηκαν πλαστικά τα δύο ποιήματα, αποτυπώνοντας τις εικόνες τους στο χαρτί και στον πηλό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Μουσικού Σχολείου συνέπεσαν με τις εκδηλώσεις που είχε οργανώσει η ΛΓ’ Εφορία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 18η Μαΐου, με θέμα «Τα παιδιά ζωντανεύουν το Μουσείο».

Παράλληλα με την εικαστική έκθεση του σχολείου μας, ευέλικτα μουσικά σχήματα μαθητών του Μουσικού Σχολείου, υπό την καθοδήγηση του κ. Παναγιώτη Γιαννούτσου, κ. Σπήλιου Κούνα και κ. Μιχάλη Ντέμσια, τραγούδησαν τόσο στο φουαγιέ όσο και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου, ζωντανεύοντας με το δικό τους τρόπο το χώρο του Μουσείου.

Το τραγούδι των παιδιών προκάλεσε δυνατά συναισθήματα σε μικρούς και μεγάλους και κατέδειξε ακόμη μία φορά πως το μουσείο δεν είναι μία απλή έκθεση τεχνουργημάτων του παρελθόντος, αλλά ένας ζωντανός χώρος που προκαλεί σε δημιουργικό διάλογο του παρελθόντος με το παρόν καλώντας μας να γνωρίσουμε τις ρίζες της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Παράλληλα, η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου με το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας δημιουργεί νέες δυναμικές πολιτιστικής ανάπτυξης στην πόλη της Άρτας και καταδεικνύει το πώς μπορεί το σύγχρονο σχολείο να ξεφύγει από τον παραδοσιακό του ρόλο και να μεταμορφωθεί σε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, κοντά στα κοινωνικά ζητήματα και στις ανάγκες των μαθητών.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ