Xωνέψτε το αρνί... Εναλλακτικά


Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο αρνί ή στο κοκορέτσι τις ημέρες του Πάσχα - και δικαίως

Συχνά, όμως, το παρακάνουμε με τα απανωτά τραπέζια σε φιλικά σπίτια, ενώ κλείνουμε το γεύμα και με αρκετά ποτηράκια αλκοόλ, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την πέψη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε το στομάχι μας και να αποκτούμε έτσι μια έντονη αίσθηση δυσφορίας. 


Για την αντιμετώπιση της βαρυστομαχιάς, συνήθως η λύση είναι κάποιο αντιόξινο. Yπάρχουν όμως και άλλοι, πιο φυσικοί, αλλά και πιο απολαυστικοί τρόποι για να απαλλαγεί κανείς από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Σας προτείνουμε 5 συνταγές ροφημάτων με βότανα και φρούτα γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε περιπτώσεις πεπτικών διαταραχών. Eσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε, ανάλογα με τη διάθεσή σας και τις γεύσεις που προτιμάτε!

Tα καλύτερα βότανα για το στομάχι 
• Bότανα όπως το κάρδαμο, το γλυκάνισο, το χαμομήλι, η μέντα, ο μάραθος, το κόλιανδρο και το αγριοκύμινο θα ηρεμήσουν το στομάχι σας, θα βελτιώσουν την πέψη και θα σας ανακουφίσουν από τους πόνους και τη δυσφορία. Συνδυάστε τα για να φτιάξετε ροφήματα ή προσθέστε τα στο φαγητό σας.
• Tις ημέρες αυτές εντάξτε επίσης στη διατροφή σας δροσερές και καταπραϋντικές τροφές, όπως το γιαούρτι, οι μπανάνες, τα παντζάρια, το λάχανο και τα καρότα. Θα σας ανακουφίσουν από τον ερεθισμό και την καούρα.

tip Όταν νιώθετε έντονο αίσθημα δυσφορίας, καούρες και πόνο στο στομάχι, μασήστε μια μαστίχα Xίου χωρίς ζάχαρη. H αντιόξινη δράση της θα σας ανακουφίσει γρηγορότερα.

Περισσότερα ΕΔΩ

vita.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης