Όλοι αθώοι στην υπόθεση του ροζ dvd

 
Ομόφωνα αθώοι για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ροζ dvd, η συμβασιούχος κατά την επίμαχη περίοδο στο υπουργείο Πολιτισμού Εύη Τσέκου, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιαννης Μακρυγιάννης.

Η υπόθεση ήρθε στην επικαιρότητα τον Δεκέμβριο του 2007 μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου.

Κατά πλεοψηφία αθώα κρίθηκε η Εύη Τσέκου για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του προϊσταμένου και εραστή της Χρήστου Ζαχόπουλου.

Η υπόθεση αφορά τη βιντεοσκόπηση ερωτικής συνεύρεσής της με το Χρ. Ζαχόπουλου, που έκανε η Εύη Τσέκου. Το επίμαχο υλικό, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, αντιγράφηκε από τους δύο δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, όπου είχε μεταβεί η Εύη Τσέκου με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο.

Κατά την άποψη του δικαστηρίου, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το βιντεοσκοπημένο υλικό με τις προσωπικές στιγμές των δυο εραστών δεν αποτελεί αρχείο προσωπικών δεδομένων κατά την έννοια του νόμου.

Σύμφωνα με το νόμο, βάσει της απόφασης, για να εκληφθεί ως αρχείο ένα υλικό απαιτείται να είναι ταξινομημένο και ομαδοποιημένο.

Στο άκουσμα της απόφασης η Εύη Τσέκου ξέσπασε σε κλάματα και σε δηλώσεις της είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένη «έστω και μετά από τόσα χρόνια» και προσέθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ήδη κάνω ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μου».

Ο συνήγορος του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι για τον εντολέα του «σήμερα είναι μια ευτυχής ημέρα, διότι μια σκευωρία ετών κατέρρευσε με την ομόφωνη αθώωσή του».

Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, για την παρούσα υπόθεση ο Άρειος Πάγος είχε κρίνει ότι δεν υπήρξε παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων «και επομένως η κρίση του ήταν δεσμευτική για το δικαστήριο».
Ο συνήγορος του Γιάννη Μακρυγιάννη, Γιάννης Ματζουράνης, δήλωσε ότι «μετά από μακρά και άψογη αποδεικτική διαδικασία, μια υπόθεση που ξεκίνησε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ως κακούργημα και οδήγησε τέσσερα άτομα στις φυλακές, προσωρινά κρατούμενους, κατέληξε στη σημερινή αθώωση όλων των κατηγορούμενων. Στη Γερμανία θα ελέγχονταν εισαγγελείς και δικαστές που κακουργοποίησαν μια τέτοια υπόθεση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης