ΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ: Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης



Οι άξονες της στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Ηπείρου στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 τέθηκαν στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε στις 26/4/2013 η Περιφέρεια Ηπείρου. 


Το στοίχημα της Περιφέρειας Ηπείρου για τη νέα προγραμματική περίοδο είναι η καινοτομία με την παράλληλη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Πρέπει να καταλάβουμε τη δύσκολη περίοδο που περνάμε και να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, την αποτελεσματικότητα μέσα από την καινοτομία. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν θα ανακαλύψουμε κάτι περίπλοκο, αλλά τα απλά, αυτά που υπάρχουν στον τόπο μας, αυτά που δίνουν υπεραξία σε οτιδήποτε παράγεται σε αυτόν τον τόπο.

Εμείς θα είμαστε εδώ σε ότι προάγει την τοπική οικονομία και κοινωνία και θα στηρίξουμε όλους αυτούς που θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Το δημόσιο είναι υπηρεσία, δηλαδή βοηθά αυτούς που παράγουν, αυτούς που κάνουν τον πλούτο της χώρας. Δυστυχώς η χώρα μας μέχρι σήμερα είναι μια χώρα κατανάλωσης και μη παραγωγική.

Όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτόν τον κόσμο που θα δώσει την ταυτότητα της Ηπείρου μέσα από τα πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τόπος. Και εκεί χωράνε όλοι. Μέσα από τις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης πρέπει να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Καινοτομία θα είναι εμείς όλοι οι Έλληνες να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από αυτά που είναι η αξία του τόπου».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και οι κατευθύνσεις αυτής της στρατηγικής για την Περιφέρεια Ηπείρου. Επίσης, εισηγήσεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις της Ηπείρου, που αξιοποίησαν την καινοτομία στον τομέα δραστηριότητάς τους, καθώς και ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ