Πετυχημένη η εκδήλωση "Ύμνοι από την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα"


Ύμνοι από την απείρου κάλλους υμνολογία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας ακούστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης το περασμένο Σάββατο.  


Δύο θαυμάσιες χορωδίες , η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Λανάρα και ο Βυζαντινός Χορός Άρτας << Η Αγία Θεοδώρα>> υπό τη διεύθυνση του Ηλία Καλαϊτζή ερμήνευσαν μουσικά μέλη Γεωργίου Ραιδεστινού Β’ (+1889) και Πέτρου Πελοποννησίου (+1778) μεταφέροντας και εισαγάγοντας το κοινό στα νοήματα της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάθους του Κυρίου μας.


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας , που διοργάνωσε την εκδήλωση, κ. Γεώργιος Κόκκινος  αφιέρωσε << το Υμνολογικό αυτό ταξίδι σε δύο λαμπρούς κληρικούς που κόσμησαν την πόλη μας, σηματοδότησαν την πνευματική πορεία πολλών , και αποχώρησαν απ’ τη Στρατευομένη Εκκλησία το τρέχον χρονικό διάστημα του Τριωδίου και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο μακαριστό πατέρα Αθανάσιο Φακίνο και στο δικό μας πατέρα Ιάκωβο, το μετέπειτα Μητροπολίτη Αργολίδας Κυρό Ιάκωβο Παχή, που πέρασαν στην Άνω Ιερουσαλήμ, για να κάνουν  Πάσχα εκεί  >>.


Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος ενώ παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος  ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης , ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Άρτας Ανχης κ. Βαρέλης , πλήθος κληρικών , ιεροψαλτών καθώς και πολλοί φίλοι της βυζαντινής μας μουσικής.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ