Ξεφτιλίστηκε χθες ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου


•Αποχώρησαν οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι και συνέχισε την συνεδρίαση με τους δικούς του •Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παπαμιχαήλ, Θόδωρος Γκούβας και Φώτης Φώτης 

Άλλη μια προσπάθεια γελοιοποίησης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέβη χθες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αρταίων. 


Ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, συνεπικουρούμενος απ’ τον πρόεδρο Θωμά Τσιρογιάννη, συνέχισαν μια συνεδρίαση, με μόνους παρόντες, τους εναπομείναντες πιστούς του δημάρχου.

Λίγο πριν είχαν ανακοινώσει με τον πιο επίσημο τρόπο, την ανεξαρτητοποίησή τους, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο Γ. Παπαλέξη, ότι δεν κάνει τίποτα σε σχέση με τα όσα είχε υποσχεθεί, σημειώνοντας παράλληλα, ότι είναι επικίνδυνος για το Δήμο.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις νέοι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παπαμιχαήλ, Θόδωρος Γκούβας και Φώτης Φώτης, μαζί με τους ήδη ανεξάρτητους Γ. Νικολάου και Γ. Κοτσαρίνη, είναι ένας ακόμη θλιβερός απολογισμός για τον δήμαρχο, που όμως δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το τι σημαίνει αυτό και επιμένει σε λεονταρισμούς!

Αιτία της νέας έντασης, η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Γκούβα, να συζητηθεί θέμα που αφορούσε στην πληρωμή εντάλματος, για έργα που προέρχονται από κατάτμηση στον πρώην Δήμο Αμβρακικού και για το οποίο ο δήμαρχος Παπαλέξης, είχε υποσχεθεί ότι αν υπάρχει το παραμικρό νομικό κώλυμα, δεν θα πληρωθεί το ένταλμα και έτσι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλην του ανεξάρτητου Γ. Νικολάου, ψήφισαν υπέρ της πρότασης που ο ίδιος είχε κάνει.

Το χρηματικό ένταλμα πληρώθηκε και εκ των υστέρων οι δημοτικοί σύμβουλοι διαπίστωσαν ότι υπήρχε απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ρητά και κατηγορηματικά απαγόρευε την πληρωμή του εν λόγω εντάλματος, μιας και ήταν πασιφανές, ότι είχε γίνει κατάτμηση ενός έργου.

Όταν ετέθη το θέμα και ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Γκούβας, έκανε λόγο για παραπλάνηση του σώματος απ’ τον ίδιο τον δήμαρχο, μιας και είχε υποσχεθεί ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, το επίμαχο χρηματικό ένταλμα, δεν θα πληρωθεί, ο απερχόμενος Παπαλέξης απάντησε με προκλητικό ύφος στους διαμαρτυρόμενους δημοτικούς συμβούλους, ότι έπρεπε να είχαν διαβάσει τι ψηφίζουν και ότι ο ίδιος για την απόφαση, δεν φέρει καμία ευθύνη. Στο σημείο αυτό έντονη ήταν η αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.

Ο Κ. Τράμπας, επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να μιλάει μ’ αυτόν τον τρόπο, για να υποστηρίξει, ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί, μιας και κινδυνεύουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, που ψήφισαν την πρόταση, να τους καταλογιστεί το ποσό που πληρώθηκε. Με το ίδιο προκλητικό ύφος ο Γ. Παπαλέξης απάντησε, πως αν ήθελαν να μην έχουν προβλήματα, θα έπρεπε να διαβάζουν τι ψηφίζουν, προκαλώντας έτσι τους πάντες. Στο σημείο αυτό αποχώρησε και έγινε διακοπή της συνεδρίασης.

Επιστρέφοντας στην αίθουσα δήλωσε πως δεν συζητάει το θέμα και τότε η απάντηση της μειοψηφίας και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, ήταν πως αν δεν συζητηθεί το θέμα, θα αποχωρήσουν πράγμα που έγινε. Αποχώρησαν όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και οι πέντε ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος Παπαλέξης, με τον πρόεδρο Τσιρογιάννη, συνέχισαν μια συνεδρίαση παρωδία, της οποίας η απαρτία, μπορεί να είναι και αμφισβητούμενη.

Απ’ την πλευρά τους οι αποχωρήσαντες δημοτικοί σύμβουλοι, είναι αποφασισμένοι να συγκεντρώσουν υπογραφές και να ζητηθεί το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση, οπότε πολλά θα αποκαλυφθούν. Το μόνο που κέρδισε ο απερχόμενος Παπαλέξης, με την προκλητική συμπεριφορά του, είναι λίγος χρόνος, που όμως δουλεύει εις βάρος του.

gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης