Ιερή επίσκεψη μετά από 20 χρόνια


 Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει τον προσεχή Ιούνιο ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος
 

Είναι η πρώτη φορά που προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέπτεται την Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.


Ο Πατριάρχης Μόσχας αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα την 1η Ιουνίου και θα παραμείνει για περίπου 48 ώρες. Κατόπιν θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα εισέλθει στο Αγιον Ορος.

Εκεί θα γίνει δεκτός με τιμές Αρχηγού Εκκλησίας από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, την Τρίτη 4 Ιουνίου, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Κύριλλος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Εκκλησία της Ελλάδας.

Ο Πατριάρχης θα συνοδεύεται από 10μελή επίσημη αντιπροσωπεία καθώς και δημοσιογράφους και λοιπούς παράγοντες.

Χαρμόσυνα θα χτυπάνε οι καμπάνες κατά την έλευση του στις Καρυές, πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας, όπου θα προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί» στον Ιστορικό Ναό του πρωτάτου.

Ο Πατριάρχης δεν θα διαμείνει μόνο στο ρωσικό μοναστήρι, τη Μονή Παντελεήμονος, όπως συνηθίζουν οι ρώσοι ιεράρχες, αλλά και στη Μονή Βατοπαιδίου - είναι γνωστές οι σχέσεις της Μόσχας με τον ηγούμενο Εφραίμ - ενώ θα έχει συναντήσεις με όλους τους ηγουμένους των μοναστηριών της Αθωνικής Πολιτείας.

Σημειώνουμε τέλος ότι πριν από δέκα ημέρες κληρικοί του Πατριαρχείου Μόσχας επισκέφθηκαν την Αθήνα και είχαν σειρά συναντήσεων με στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να καθορίσουν το πρόγραμμα της επίσκεψης του ρώσου προκαθημένου.

zougla.gr
newsnow.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ