Με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας


Ολοκληρώθηκε χθες, το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας στην Άρτα

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων, με την στήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας "ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ", του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας "ΣΚΟΥΦΑΣ" και της ΕΛΜΕ Άρτας. 


Πλήθος επισκεπτών είχαν την ευκαρία -μεταξύ άλλων- να ενημερωθούν για την εκπαιδευτική, ψυχαγωγική και κοινωνική διάσταση του παιχνιδιού, να συμμετάσχουν σε τουρνουά, κληρώσεις, γρίφους και φυσικά να παίξουν.

Επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, παιχνίδια στρατηγικής με μινιατούρες και παιχνίδια ρόλων έδωσαν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν την εκστρατεία του τελευταίου βασιλιά της Ηπείρου, Πύρρου, στη Νότιο Ιταλία, να περιηγηθούν σε μεσαιωνικά κάστρα, αυτοκρατορικές αυλές της Άπω Ανατολής και ανεξερεύνητες ζούγκλες, να ταξιδέψουν με όχημα το παιχνίδι και καύσιμο τη φαντασία τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σε ιστορικές περιόδους και φανταστικούς κόσμους.

Στην την έναρξη του φεστιβάλ παραβρέθηκε και χαιρέτησε την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κέφης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

Κυρίες και κύριοι,
Με μεγάλη χαρά παραβρίσκομαι στην εναρκτήρια τελετή του 1ου Φεστιβάλ Παιχνιδιών Στρατηγικής και Φαντασίας που ξεκινάει σήμερα στην πόλη μας.
Ένα φεστιβάλ που έχει στόχο την ανάδειξη του παιχνιδιού ως εκπαιδευτικό εργαλείο και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο ρόλος του παιχνιδιού στην μάθηση και στην ανάπτυξη του παιδιού είναι αναγνωρισμένος απ’ όλους, πόσο μάλλον όταν συνδέεται με τη στρατηγική, τη φαντασία, τη λογική.
Το παιχνίδι είναι μια άλλη προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από το οποίο το παιδί μπορεί να αντλήσει πλήθος στοιχείων, τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και του πνευματικού του επιπέδου.

 Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Αρταίων ανταποκρίθηκε στην πρόταση για τη συνδιοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ και βοήθησε τόσο οικονομικά όσο και ηθικά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα αγκαλιαστεί απ’ όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, παιδιά και ενήλικες, και πως θα επαναληφθεί και θα γίνει θεσμός.

Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς που ζούμε, πρέπει να ενθαρρύνονται και να ενισχύονται τέτοιες προσπάθειες οι οποίες δίνουν διέξοδο στη δημιουργικότητα και την ψυχαγωγία των παιδιών και οξύνουν το πνεύμα.
Σας ευχαριστώ.

Στη τελετή λήξης του Φεστιβάλ, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, συνομίλησε με τα παιδιά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης