Δάνεια έως 10 χιλ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις προωθεί η κυβέρνηση


Xωρίς να απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν μικροδάνεια έως 10.000 ευρώ από τις τράπεζες χωρίς να απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις, θα έχουν στο προσεχές μέλλον οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών σε συνεργασία με την Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, εξετάζουν τροποποιήσεις στο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, ώστε να διευκολυνθούν οι επιλογές μικροχρηματοδότησης των επιχειρήσεων τόσο μέσω τραπεζών, όσο και μέσω μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Ομάδα Δράσης θεωρεί ότι το δυναμικό ανάπτυξης ιδρυμάτων μικροπιστώσεων στην Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχτεί ελκυστική εναλλακτική λύση αντί των τραπεζικών δανείων για τις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ήδη η Task Force έχει λάβει από τον Ιανουάριο του 2013 έκθεση της γαλλικής ADIE International σχετικά με το δυναμικό ανάπτυξης της μικροχρηματοδότησης στην Ελλάδα, ενώ διερευνά και τη δρομολόγηση πιλοτικού έργου.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στο αίτημα της ΕΕ έχει επιδιώξει τη συγκρότηση μεικτής επιτροπής από αρμόδια υπουργεία για να προετοιμάσει το νομικό, εποπτικό και θεσμικό πλαίσιο της μικροχρηματοδότησης και η Ομάδα Δράσης οργανώνει την παροχή τεχνικής βοήθειας για τις προπαρασκευαστικές δράσεις. 
 
 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ