Ψάχνουν στο Google αν... η Κύπρος είναι χώρα!


Η Κύπρος τις τελευταίες εβδομάδες έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο κι αυτό αποτυπώνεται και στις αναζητήσεις στο Google σχετικά με τη Μεγαλόνησο, καθώς αυτές αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Ξαφνικά όλοι ήθελαν να μάθουν πράγματα για την Κύπρο, ενώ από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις, φαίνεται ότι πολλοί έχουν παντελή άγνοια γεωγραφίας αλλά και ιστορίας. 



Δεν είναι τυχαίο ότι η πιο δημοφιλής ερώτηση είναι «Είναι η Κύπρος χώρα;» και δεύτερη συνηθέστερη η «Αποτελεί η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;».

Ενας συντάκτης της «Guardian» πάντως αποφάσισε να ρίξει φως στον... «φάκελο Κύπρος» δίνοντας απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις αυτών των ημερών στο Google.

Παρατίθενται τα ερωτήματα στο Google και οι απαντήσεις που «έδωσε» o Guardian.

Είναι η Κύπρος χώρα;
Ναι. Καλά. Είμαστε σε καλό ξεκίνημα.
Αποτελεί η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;
Της σύγχρονης Ελλάδας όχι. Ωστόσο, ήταν μέρος της αρχαίας Ελλάδας. Λέγεται ότι η θεά Αφροδίτη γεννήθηκε στη θάλασσα γύρω από το νησί και ένας μεγάλος ναός που χτίστηκε προς τιμήν της στην Πάτμο, έγινε κέντρο λατρείας στο Αιγαίο.

Η Κύπρος ήταν επίσης η γενέτειρα του γνωστού επιχειρηματία Theo Paphitis (Θεόδωρος Παφίτης) ο οποίος δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και, όπως σχολιάζει ο συντάκτης, «μέχρι στιγμής δεν έχει χτιστεί στην Κύπρο κάποιος ναός προς τιμήν του».

Είναι η Κύπρος ασφαλής;
Ιστορικά, όχι. Ακόμα και όταν ήταν μέρος της αρχαίας Ελλάδας, κυριαρχήθηκε από τους Φοίνικες, τους Αιγύπτιους, τους Πέρσες, τους Άραβες, τους Οθωμανούς και τους Βρετανούς αποικιοκράτες.

Σήμερα είναι ασφαλής για τους πολίτες, ωστόσο, όχι και για τα λεφτά τους. Οι καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ έχουν «παγώσει» και αναμένεται να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους αρκετά μειωμένες.

Είναι η Κύπρος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Ναι. Μπήκε το 2004. Κάτι που, όπως αποδείχτηκε, ήταν λάθος.
Είναι η Κύπρος στην Ευρώπη;
Γεωγραφικά όχι. Στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στη Σύρια απ' ότι στην Ευρώπη.
Είναι η Κύπρος κομμάτι της Ευρώπης;
Και ναι και όχι...Κυρίως όχι
Είναι η Κύπρος από μόνη της χώρα;
Ως ένα βαθμό. Γιατί υπάρχει και το θέμα της μακροχρόνιας κατοχής της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία.
Είναι η Κύπρος στην Ασία;
Ναι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Είναι η Κύπρος στη Μέση Ανατολή;
Ναι.

Άρα, όπως καταλήγει ο συντάκτης της Guardian, η Κύπρος είναι ένα Ευρωασιατικό έθνος στη Μέση Ανατολή με πολλούς «πρώην ιδιοκτήτες» ένα τεράστιο πρόβλημα χρέους και δύο στρατιωτικές βρετανικές βάσεις...

«Έχετε κάποια προσφορά;» καταλήγει...


protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ