Κίνδυνος το Αθαμάνιο να χαθεί από πράσινο χωριό


Κόψε... κόψε, στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα. Κάπως έτσι λειτουργεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα των Πράσινων Χωριών. 

Παρότι όλα είχαν ξεκινήσει από το 2011, δύο χρόνια μετά και αφού έγιναν αρκετές περικοπές τα πάντα μένουν μετέωρα.


Μάλιστα το Υπουργείο επιβεβαιώνει πια και νέα περικοπή με στόχο τα τέσσερα χωριά που επρόκειτο να γίνουν πράσινα να περιοριστούν τελικά σε δύο. Ένα στη Νησιωτική κι ένα στην ορεινή Ελλάδα. 

Με βάση τα νέα δεδομένα λοιπόν μοιάζει πραγματικά μετέωρη η πρόταση που είχε κατατεθεί πριν μερικούς μήνες από την Περιφέρεια Ηπείρου για ένταξη στο πρόγραμμα των πράσινων χωριών του Αθαμάνιου Άρτας.

Οι προτάσεις βέβαια που έχουν κατατεθεί από όλη τη χώρα είναι δεκάδες και γίνεται εύκολα κατανοητό πως πέρα από την πληρότητά τους για την τελική επιλογή θα ληφθούν υπόψιν κι άλλα κριτήρια. Για πολιτικές πιέσεις μιλούν πολλοί και μάλλον κάτι θα ξέρουν.

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας ενημέρωση τόσο για την εξέλιξη της αξιολόγησης όσο και για τα κριτήρια που ακολουθούνται και το χρόνο των ανακοινώσεων.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης