Ψήφισμα του Δ.Σ. Άρτας για το Νοσοκομείο


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων στην συνεδρίασή του την 26η  Μαρτίου 2013, ημέρα Τρίτη, αποφάσισε  την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος: 


Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την πλήρη αντίθεσή  του για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού μας, αφού με την ελλιπή χρηματοδότηση του προϋπολογισμού δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους.

Η μείωση του προϋπολογισμού και οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού δημιουργούν προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, με τελευταία  εξέλιξη την απόφαση για κλείσιμο της ψυχιατρικής κλινικής και την διακομιδή των νοσηλευομένων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Εκτιμά ότι η ενεργοποίηση μιας τέτοιας απόφασης θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην τοπική μας κοινωνία και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ζητά  να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί η Ψυχιατρική κλινική ούτε καμία άλλη και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου με βάση τις ανάγκες για προστασία της υγείας των πολιτών της περιοχής, με προσλήψεις μόνιμου νοσοκομειακού και λοιπού προσωπικού και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης