«Κλειδώνουν» οι συμφωνίες για Ιόνια Οδό και Ε-65


Θέμα ημερών φαίνεται πως αποτελεί η οριστικοποίηση της συμφωνίας για την επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού και του Άξονα Ε-65. 


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για τις εξελίξεις, πράγμα άλλωστε που άφησε να διαφανεί και ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης με τις δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα και την επισήμανση ότι ο Απρίλιος θα φέρει καλά νέα.

«Από το Υπουργείο έγινε αυτό που έπρεπε. Καταβλήθηκε η μεγαλύτερη προσπάθεια που ήταν δυνατό. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την απάντηση τόσο της Ευρωπαικής Επιτροπής όσο και των τραπεζών» ανέφερε στο Epiruspost.gr κορυφαίος πολιτικός παράγοντας. 

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις όλους αυτούς τους μήνες γνωρίζουν ότι οι τράπεζες αλληλοεπηρεάζονται αλλά εκφράζουν την ελπίδα ότι δεν θα επέλθουν αλλαγές από την κατάσταση στην Κύπρο.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν η οριστική συμφωνία για τους δύο μεγάλους άξονες, που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο, αναμένεται να κλειδώσει εντός των ημερών.

Η Ιόνια Οδός, είναι ένα έργο που το αναμένουν χρόνια η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα, καθώς θα αλλάξει τα δεδομένα των δύο περιοχών και θα δημιουργήσει άλλες προοπτικές ανάπτυξης. Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό, από το Αντίριο μέχρι τα Γιάννινα και πιο συγκεκριμένα τη διασταύρωση με την Εγνατία, στην Πεδινή.

 Ο άξονας Κεντρικής Ελλάδας ή Ε65 όπως καθιερώθηκε θα είναι κουτσουρεμένος στην παρούσα φάση.  Θα κατασκευαστεί αρχικά από την Ξυνιάδα (πριν τον Δομοκό) μέχρι τα Τρίκαλα, ενώ μελλοντικά θα κατασκευαστούν τόσο το νότιο άκρο (Ξυνιάδα-Λαμία) όσο και το βόρειο (Τρίκαλα-Εγνατία). Το τελευταίο είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την Ήπειρο καθώς θα δημιουργήσει μία ακόμη πύλη προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ