Προωθούσαν κατάσχεση και για μισθούς 600 ευρώ!


Υπό μυστικότητα επιχείρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να περάσει διάταξη σύμφωνα με την οποία όσοι χρωστάνε στο Δημόσιο και λαμβάνουν μισθό ή σύνταξη πάνω από 600 ευρώ τον  μήνα να μπορεί το κράτος να τους κατάσχει χρήματα ούτως ώστε να αποπληρώσουν το χρέος τους.


Το ατόπημα εντοπίστηκε από τους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, που μόλις πήραν στα χέρια τους την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το νομοσχέδιο που αφορά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρήκαν μέσα την επίμαχη φράση που λέει πως «μειώνεται από 1.000 σε 600 ευρώ το ύψος του ανώτατου ορίου ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο».

Αμέσως προκλήθηκε σάλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με τον βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο να κάνει λόγο για επαίσχυντες μεθοδεύσεις.

Σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης διέψευσε ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να επιβάλλει κατασχέσεις μισθών που βρίσκονται ακόμη και στα πενιχρά όρια των 600 ευρώ, δηλώνοντας πως «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου του ακατάσχετου ποσού. Πρόκειται περί... λάθους στη σχετική έκθεση, το οποίο και θα διορθωθεί».

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που πείστηκαν για τις αγαστές προθέσεις του οικονομικού επιτελείου.
madata.gr
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης