Έκρηξη στην Αίτνα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από δορυφόρο της NASA


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, από τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας (Pics + Vid) 

Ο δορυφόρος της NASA, Advanced Land Imager, αποτύπωσε την πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας. Η εκροή της λάβας από την κορυφή του ηφαιστείου απεικονίζεται στις "διαστημικές λήψεις".


Το ηφαίστειο, όπως δηλώνουν οι επιστήμονες, "σιγόβραζε" επί δέκα μήνες και στη συνέχεια εκτονώθηκε με τρεις διαδοχικές εκρήξεις σε διάρκεια 36 ωρών.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε τρεις ώρες από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πρώτη έκρηξη.

  Σημειώνεται ότι τα χρώματα της εικόνας έχουν υποστεί επεξεργασία, ώστε να είναι ορατή η λάβα, τα σύννεφα στάχτης, και το χιόνι που έχει καλύψει τον κώνο του ηφαιστείου.


Η δραστηριότητα του ηφαιστείου στο νησί της Σικελίας ξεκίνησε στις 02:00 (τοπική ώρα) τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης και ολοκληρώθηκε μια ώρα αργότερα περίπου. Η κεντρική έκρηξη πραγματοποιήθηκε από τον νοτιοανατολικό κρατήρα.

Η ροή λάβας οδηγήθηκε μακριά από τις κατοικημένες περιοχές και οι ιταλικές αρχές δεν εξέδωσαν έκτακτη προειδοποίηση προς τους κατοίκους. Η Αίτνα είναι μάλιστα το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης.


Mount Etna puts on spectacular show από reuters

http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ