Βάζει «πάγο» στους Γερμανούς ο Ναπολιτάνο


Ακύρωσε την προγραμματισμένη για απόψε συνάντηση με τον Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά τα «υποτιμητικά» σχόλια που έκανε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, σε συνέχεια του αποτελέσματος των ιταλικών εκλογών.


Ο Ναπολιτάνο θεώρησε προσβλητική τη φράση του Στάινμπρουκ, ο οποίος δήλωσε «τρομοκρατημένος που στην Ιταλία εξελέγησαν δύο κλόουν», αναφερόμενος τόσο στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και στον Γενοβέζο κωμικό Μπέπε Γκρίλο, με αποτέλεσμα να μην επιθυμεί να πραγματοποιήσει τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί.

Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας πρόσθεσε πως είναι «ιδιαίτερα ανήσυχος με το λαϊκισμό που μεγαλώνει στην Ευρώπη», αλλά και με «τον κίνδυνο μιας έλλειψης δημοκρατικής νομιμότητας, που οφείλεται στα λάθη της ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης».

Ο Ναπολιτάνο, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με συγγραφείς και ανθρώπους του πνεύματος της Γερμανίας, δήλωσε πως κανείς δεν του έκανε ερώτηση σχετικά με τις ιταλικές εκλογές, καθώς «είναι σοβαροί άνθρωποι και γνωρίζουν τι σημαίνει αμοιβαίος σεβασμός».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της καγκελαρίας, ο Ιταλός πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ, όπως εξήγησε, «ο κ. Ναπολιτάνο έχει ένα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κυβέρνησης και θα δώσει τις δικές του εκτιμήσεις».

 protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης