Ξεκίνησαν σήμερα οι επίγειες έρευνες


Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 30χρονου ορειβάτη στην περιοχή του Λάπατου.


Το ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» βρίσκεται για τέταρτη ημέρα στα Γιάννενα και πριν από λίγη ώρα κατέβασε με το ειδικό καλάθι,τρεις επίλεκτες ομάδες της ΕΜΑΚ σε τρία διαφορετικά σημεία μέσα στην δύσβατη χαράδρα,προκειμένου να πραγματοποιήσουν επίγειες έρευνες.

Να σημειωθεί πως οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ έχουν πλέον ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν όχι μόνο άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ που έχει έδρα τα Γιάννενα,αλλά και άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ.

Στο μεταξύ,συγγενείς του 30χρονου αγνοούμενου υποστηρίζουν πως στην περιοχή θα καταφθάσει και ομάδα διάσωσης από το εξωτερικό.

epirusgate.blogspot.gr


 Η χθεσινή ημέρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες που έκανε επί τρεις περίπου ώρες το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας στη χαράδρα της Τύμφης. Οι έρευνες εντοπίστηκαν σε απόκρημνο και βραχώδες σημείο, κοντά στον τόπο του ατυχήματος. Πιθανές ενδείξεις που υπήρχαν δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά. 

Οι χειριστές της πολεμικής αεροπορίας, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει το ελικόπτερο, όπως θερμικές κάμερες και φωτογραφικούς φακούς, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κανένα ίχνος του αγνοούμενου ορειβάτη.

Έτσι έκλεισε και η τρίτη ημέρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πληροφορίες λοιπόν που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες περί εντοπισμού του νεαρού ορειβάτη από τα Γιάννινα, δεν επιβεβαιώνονται από την επίσημη έρευνα που διεξάγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι ελπίδες εκ των πραγμάτων πλέον λιγοστεύουν. Οι επίγειες έρευνες είναι εξαιρετικά δύσκολες λόγω της μορφολογίας της περιοχής. Το πιο κρίσιμο είναι ότι δεν υπάρχουν σταθερά σημεία για να μπορέσουν να δεθούν οι άνδρες της ΕΜΑΚ ώστε να κατέβουν στη χαράδρα και να ερευνήσουν από κοντά την περιοχή.

epiruspost.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης