Με την πλάτη στον τοίχο ο Δήμαρχος Άρτας


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Δήμαρχος Άρτας μετά την πολιτική θύελλα που ξέσπασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε ως αποτέλεσμα την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος έργων.


Το πρόγραμμα έργων και ο προυπολογισμός αποτελούν τις δύο κορυφαίες στιγμές για όλα τα δημοτικά συμβούλια. Στην Άρτα συνέβη κάτι που δεν συνηθίζεται. 

Η παράταξη της Δημοτικής Αρχής, η πλειοψηφία δηλαδή, μετατράπηκε σε μειοψηφία καθώς μέλη της γύρισαν την πλάτη στον δήμαρχο κι έδωσαν αρνητική ψήφο στο πρόγραμμα έργων, πράγμα που αναμένεται να το επαναλάβουν και κατά τη συνεδρίαση για την έγκριση του προυπολογισμού. 

Ο κ. Παπαλέξης δεν έκρυψε την σφοδρή ενόχλησή του κατά τη συνεδρίαση, ενόχληση που αποτυπώνεται στην ακόλουθη φράση την οποία χρησιμοποίησε: «κάντε ότι θέλετε αν θέλετε ψηφίστε το αν όχι μην το ψηφίζετε να ξέρετε όμως ότι πρέπει στην επόμενη συνεδρίαση να έρθει προς ψήφιση ο προϋπολογισμός και ότι έπρεπε εντός του Ιανουαρίου να έχει ψηφιστεί».

Όπως σημειώνουν πάντως στην Άρτα ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά και το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, η οποία μετρά ήδη αρκετές ανεξαρτητοποιήσεις ή αποστασιοποιήσεις.

Πολιτική ταραχή

Έτσι είναι τεράστιο θέμα ανακύπτει πλέον για το Δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη μετά το πολιτικό χαστούκι που δέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς το πρόγραμμα έργων που εισηγήθηκε τελικά δεν εγκρίθηκε. Μάλιστα οι απώλειες ήρθαν εκ των έσω, από μέλη της δικής του παράταξης δηλαδή. 

Τέσσερα όχι κι ένα «παρών» ήταν αρκετά για να ακυρώσουν το πρόγραμμα και να θέσουν σε ευθεία πλέον αμφισβήτηση την πολιτική και την τακτική του δημάρχου. Το πρόβλημα καθίσταται ακόμη μεγαλύτερο καθώς, μετά το πρόγραμμα έργων, πρόκειται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός. Ήδη σύμβουλοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δώσουν και σε αυτή τη συζήτηση θετική ψήφο.

Δέκα έξι (16) κατά, ένα (1) παρών και δέκα πέντε (15) υπέρ στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, γεγονός που δείχνει ότι η ενότητα και η αποτελεσματικότητα της πλειοψηφούσας παράταξης, ανήκουν στο παρελθόν.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, στην εν λόγω συνεδρίαση, το παρουσίασε ο αντιδήμαρχος έργων Τάσος Τσαμπάς, την προσπάθεια του οποίου επαίνεσαν και σύμβουλοι, οι οποίοι καταψήφισαν τελικά την πρόταση, διαφωνώντας συνολικά με την πολιτική της δημοτικής αρχής.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον δήμαρχο να υποβάλλει την παραίτησή του.


epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης