Δήμος Ν. Σκουφά: Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο


Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ένας Δήμος ιστορικός, καθώς φέρει το όνομα του Εθνεγέρτη και Ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας, Νικολάου Σκουφά, ο οποίος γεννήθηκε στο Κομπότι και αφιέρωσε τη ζωή του στην ιδέα της Επανάστασης του Γένους. 


Ακόμη, η ιστορική του σημασία οφείλεται στο ότι εδώ έλαβαν χώρα η Μάχη του Πέτα της 4ης Ιουλίου του 1822 με την θυσία των Ελλήνων και Φιλελλήνων στον αγώνα κατά της Τουρκοκρατίας, καθώς και το Ολοκαύτωμα του Κομμένου της 16ης Αυγούστου 1943 με την σφαγή 317 αμάχων θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή από το Δήμο, πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω των παραπάνω γεγονότων με σκοπό να παραμείνει η ανάμνησή τους ζωντανή.

Για το λόγο αυτό και συνεχίζοντας τις δράσεις προβολής του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Ευστάθιος Γιαννούλης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη σχετικά με τη διοργάνωση τριών ιστορικών επιστημονικών συνεδρίων στο πλαίσιο προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων:

1.            Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Φιλελληνισμός» αρχές Ιουλίου 2013 στο Πέτα.
2.            Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Φιλική Εταιρεία» τέλη Ιουνίου 2014 στο Κομπότι.
3.            Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Βία και θηριωδίες των κατοχικών δυνάμεων» τέλη Αυγούστου 2014 στο Κομμένο.

«Στόχος μας είναι η διατήρηση των αξιών στην πορεία των χρόνων, καθώς μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που διανύει η χώρα, τις έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ», τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης