Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αρταίων


«Αφήσατε μετρήσιμο έργο, το οποίο και σας τιμάει αλλά και μας δίνει και εμάς μια βοήθεια. Άλλαξε η εικόνα της πόλης». 

Στη φράση αυτή συνόψισε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης την προσφορά των απασχολουμένων στην Κοινωφελή Εργασία κατά το διάστημα του τελευταίου πενταμήνου που διήρκησε το πρόγραμμα. 


Στη συνάντηση που έγινε χθες το πρωί στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ με αφορμή τη λήξη του προγράμματος, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Βίκυς Βασιλάκη και κ. Γρηγόρη Βλάρα, καθώς και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων κ. Βασίλη Γέμου, ο κ. Παπαλέξης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ΚΟΧ του Δήμου Αρταίων για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα των πέντε μηνών, από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλος Ιανουαρίου, που το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τυπικά.

«Ο Δήμος Αρταίων είναι από τους λίγους Δήμους στην Ήπειρο που κατάφερε να πάρει τόσα πολλά από αυτό το πρόγραμμα που έχει σχέση με την καταπολέμηση  της  ανεργίας» είπε ο κ. Παπαλέξης. «Έχει γίνει συζήτηση πανηπειρωτικά για το Δήμο Αρταίων, για το πώς αξιοποίησε τη δουλειά τη δικιά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας όσων συμμετείχαν στο πρόγραμμα, θα είναι χρήσιμη στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Ενώ σημείωσε ότι «πήραμε 300 άτομα με τη λογική να δώσουμε θέσεις εργασίας, να δώσουμε μεροκάματα στην περιοχή. Βέβαια ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για εργασία των επιλεγομένων σε δύο ομάδες των 150 ατόμων στη διάρκεια ενός έτους.

Όμως λόγω των καθυστερήσεων της κεντρικής διοίκησης χάθηκε πολύτιμος χρόνος και κληθήκαμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα σε ένα πεντάμηνο και με το σύνολο των εργαζομένων, γεγονός που δημιούργησε την αίσθηση ότι έγιναν περισσότερες προσλήψεις απ’ όσες χρειάζονταν. Εμείς όμως παρ’ όλη τη στενότητα του χρόνου προσπαθήσαμε και πιστεύω ότι κάναμε τον καλύτερο καταμερισμό».

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, επιθυμία του Δήμου ήταν η παράταση του προγράμματος. Δυστυχώς όμως δεν ήταν στο χέρι του Δήμου και από πλευράς των υπευθύνων έγινε σαφές ότι στην παρούσα φάση δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Τόνισε ότι αναμένεται και νέο πρόγραμμα μέσα στο 2013 και πως γίνεται προσπάθεια από πλευράς της ΚΕΔΕ για την εξασφάλιση και υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την λειτουργία των Δήμων.

Ο κ. Παπαλέξης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι «θα πληρωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ» και η μισθοδοσία του τελευταίου μηνός, που τους οφείλεται, θα καταβληθεί απ’ το Υπουργείο Εργασίας με κάποια καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χαθεί.

Κλείνοντας τον αποχαιρετιστήριο λόγο του προς τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα ΚΟΧ, ο κ. Παπαλέξης τόνισε ότι, εκτός της οικονομικής βοήθειας, η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους όσοι εργάστηκαν στο ΚΟΧ είναι τα θετικά λόγια των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναγνώρισαν και εξήραν το έργο τους.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης