ΑΡΤΑ: Ξαναλειτουργεί το "Βυζάντιο" με νέο ιδιοκτήτη


Υπό νέο ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα τον κ. Βασίλειο Διαμάντη θα λειτουργήσει σύντομα και πάλι το δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αρταίων στην κεντρική πλατεία της Άρτας,...


...μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου για την ενοικίαση του χώρου στον εν λόγο ενδιαφερόμενο με την πλειοδοτική πρόταση των 2.950 ευρώ μηνιαίως ως ενοίκιο και την αρχική κατάθεση έξι ενοικίων ως προκαταβολή.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του εν λόγω επιχειρηματία στο Σώμα κ. Γεωργόπουλος, πρόκειται για επιχειρηματία του είδους στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία όπου βρίσκεται και δραστηριοποιείται για χρόνια διατηρώντας σχετικά με το είδος καταστήματα, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον προκειμένου να επιστρέψει στην περιοχή, καθώς τόπος καταγωγής του είναι τα Ηλιοβούνια.

Στο μεταξύ διαμαρτυρία κατέθεσε ο κ. Σουραβλιάς αναφορικά με την τηρούμενη διαδικασία στην κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους καθότι ήταν ένας εξ αυτών και αξιολογήθηκε τρίτη κατά σειρά η προσφορά του, ενώ υπήρξε και κατατέθηκε στο Σώμα αναλυτικά η πρόταση και του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» που με συμβολικό ενοίκιο 180 ευρώ μηνιαίως επιθυμούσε την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε αυτό το χώρο καθώς και την στέγαση της βιβλιοθήκης του Συλλόγου παράλληλα με τη δημιουργία και λειτουργία καφέ-αναγνωστηρίου.

Τελικά η ενοικίαση αποφασίστηκε με βάση την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής που αξιολόγησε τις προσφορές στον πλειοδότη κ. Διαμάντη, κατά πλειοψηφία.

Στην ψηφοφορία του θέματος μειοψήφησαν οι: Θ. Γκούβας, Γ. Νικολάου, Κ. Παπαμιχαήλ. Να νοικιαστεί ο χώρος στο ΣΚΟΥΦΑ ζήτησαν όλοι οι σύμβουλοι της «Δημοτικής Αλλαγής», καθότι όπως ειπώθηκε η Άρτα δεν έχει ανάγκη από άλλες καφετέριες στο κέντρο, αλλάζοντας και τη θέση της παράταξης ως προς το θέμα αυτό που είχε κατατεθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ επίσης να γίνει βιβλιοθήκη από το Σύλλογο ζήτησε με την ψήφο του ο Χρ. Παπάζογλου ο Ντίνος Παπαδημητρίου και ο Φ. Φώτης.

Ο κ. Παπαϊωάννου επέμεινε στην θέση που είχε εκφράσει και σε προηγούμενη συνεδρίαση δηλαδή το χώρο αυτό να τον λειτουργήσει ο ίδιος ο Δήμος ως λαϊκό παραδοσιακό καφενείο με προσιτές τιμές.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ