Η καταραμένη πολυκατοικία: Σε 13 χρόνια 9 νεκροί


Εξωτερικά είναι μια περιποιημένη πολυκατοικία με διαμερίσματα που έχουν θέα στον ποταμό Χάβελ, στην καρδιά του Βερολίνου. 

Πίσω από αυτό το ειδυλλιακό τοπίο όμως, κρύβεται ένα σκοτεινό μυστικό. Το γεγονός ότι τα τελευταία δεκατρία χρόνια εννιά ένοικοί της έφυγαν από τη ζωή από μη φυσικά αίτια κάνει πολλούς να μιλούν για «καταραμένη πολυκατοικία».


Το πρώτο περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2000, όταν ο Ολλανδός ένοικος του δεύτερου ορόφου βρέθηκε νεκρός από δηλητηριώδη αέρια. Ο άτυχος άντρας, ο οποίος σύμφωνα με τους γείτονες ήταν εργένης, είχε κλείσει ερμητικά πόρτες και παράθυρα με κολλητική ταινία και είχε αφήσει ανοιχτό το γκάζι.

Λίγο καιρό αργότερα η τραγωδία χτύπησε το διπλανό διαμέρισμα, το οποίο νοίκιαζε έναντι 1.100 ευρώ τον μήνα ένας ιδιοκτήτης οίκου ανοχής. Το καλοκαίρι του 2003, φεύγοντας από το σπίτι του με τη μηχανή του, έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα. Η σύγκρουση ήταν τόσο ισχυρή που το κεφάλι του αποκόπηκε από το υπόλοιπο σώμα του.

Παρόμοια τύχη είχε όμως και ο 46χρονος Λορόν Β., επιστήμονας στη Siemens, ο οποίος παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη και συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα. Το ατύχημα δεν ήταν σοβαρό, ωστόσο όταν ο άλλος οδηγός επιχείρησε να καλέσει την αστυνομία, ο Λορόν Β. πάτησε γκάζι. Οδηγώντας με ταχύτητα 200 χλμ. ανά ώρα έχασε τον έλεγχο της BMW του, έπεσε σε τοίχο και σκοτώθηκε.

Το 2012 η πολυκατοικία έζησε μια οικογενειακή τραγωδία: ο 69χρονος σύμβουλος επιχειρήσεων Κρίστιαν Β. σκότωσε την 28χρονη σύζυγό του, Κάθριν και τους δύο γιους του, Τζούλιαν και Σεμπάστιαν, πριν αυτοκτονήσει. Αιτία, τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί και τον έπνιγαν. Η μοναδική που επέζησε του δράματος ήταν η ενός έτους κόρη της οικογένειας, Πία, την οποία έναν χρόνο πριν είχε παραδώσει ο ίδιος σε πτέρυγα βρεφών του Ευαγγελικού Νοσοκομείου.

Τέλος, νεκρούς στο διαμέρισμά τους ανακάλυψε η αστυνομία του Βερολίνου τον Βρετανό δημοσιογράφο, Τζον Ν. και τον σύντροφό του, Γιέργκ Κ. Οι δύο άντρες έπασχαν από AIDS και αυτοκτόνησαν μαζί παίρνοντας κοκτέιλ φαρμάκων.
madata.gr
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ