Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη λίστα Λαγκάρντ


Στη Βουλή οδεύει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων που περιέχει τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC.


Σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη για την υπόθεση στο γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε με τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν το διαβιβαστικό έγγραφο των κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι δεν αποκλείεται να κληθούν προκειμένου να παρέχουν εξηγήσεις για το περιεχόμενο της λίστας.

Στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου.

Παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ για το εάν υπάρχουν ή όχι διαφορές στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ που έφτασε από τη Γαλλία και τη λίστα που έλαβαν πριν από μερικές εβδομάδες οι οικονομικοί εισαγγελείς. Πάντως οι κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης κρατούν κλειστά τα στόματα τους για την πορεία της έρευνας τους και τα συμπεράσματα τους.

Ο έλεγχος των προσώπων και η αξιοποίηση νέων δεδομένων θα συνεχιστεί για τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα και για όσους θα ενταχθούν τελικά στη δικογραφία που θα σχηματιστεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρές ανακοινώσεις αντάλλαξαν Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου για τις εξελίξεις στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ. Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε «κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων».

«Σε αυτό το κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων, πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων».

Παράλληλα κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική, δηλαδή την δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο προκάτοχος του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις. «Το θράσος όμως του κ. Βενιζέλου περισσεύει, ως απόρροια της αλαζονικής συμπεριφοράς του, των "παλιών καλών ημερών". Οι ευθύνες είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο ίδιος, θα αποδοθούν σε όλους» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ