ΑΡΤΑ: Σήμερα τα Χριστουγεννιάτικα Καλαντίσματα


Σήμερα Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Άρτα στις 19:00 ή σε περίπτωση βροχής στην Αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφάς θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πιο ελληνική χριστουγεννιάτικη παράσταση τα «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα» από τις Μορφές Έκφρασης . 


Με Καλικάτζαρους, δρώμενα, κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και τον Άγιο Βασίλη από την Καππαδοκία, ο μαγικός Καλαντομάγος μας μεταφέρει στη χώρα των Ελληνικών Χριστουγέννων. Για να ζήσουν και να γνωρίσουν τα παιδιά μας την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων όπως την ερμήνευσε ο λαός μας, με τραγούδια, χορούς και ξόρκια.

Η παράσταση θα παιχτεί φέτος για 12η χρονιά! Όλη η μουσική της παράστασης είναι ζωντανή! Γκάιντα, φλογέρες , νταούλια, διάφορα κρουστά , ούτι , ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα και άλλα πολλά ιδιόφωνα μουσικά όργανα που παίζονται ζωντανά στην σκηνή.Ο στόχος μας είναι να χαρίσουμε στα παιδιά τα Ελληνικά Χριστούγεννα.

Σαν ένα παραμύθι, ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με ήχους μαγικούς και την παρέα ενός καλαντομάγου. Με ζωντανή μουσική, χορούς και τραγούδια τα παιδιά μαθαίνουν να βλέπουν μέσα από τα μάτια των προηγούμενων γενεών το μέλλον, το διαφορετικό, ανακαλύπτουν τα σύμβολα αλλά και την ουσία μιας νέας γέννησης, της αναγέννησης της καρδιάς.

Οι καλικάτζαροι, ο Άγιος Βασίλης ο Καππαδόκης, και τα ίδια τα έθιμα των Χριστουγέννων συνθέτουν μια χαρούμενη ιστορία γεμάτη χρώματα, μαγεία και εκπλήξεις.Η παράσταση αυτή, από τότε μέχρι τώρα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γευτούν με όλες τους τις αισθήσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ