ΠΡΕΒΕΖΑ:Σημαντική εκδήλωση για την ΑΟΖ


Η ορθολογική ανάλυση του θέματος της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνη (ΑΟΖ) αναδεικνύει αντικειμενικά ότι αποτελεί ένα στρατηγικό πλεονέκτημα επισημάνθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος Πρέβεζας με κεντρικούς ομιλητές τον καθηγητή κ Νίκο Λυγερό και τον δρ κ. Ηλία Κονοφάγο. 


Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της χώρας μας και μίλησαν για την αναγκαιότητα θέσπισης της ΑΟΖ. Μεταξύ άλλων μίλησαν για ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο αλλά και συγκεκριμένα για το Ιόνιο Πέλαγος και αποκάλυψαν ότι υπάρχουν δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου σε αυτό. 

 Πύρρος και Αχιλλέας, τα δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος τα οποία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν εφόσον επέλθει η θέσπιση της ΑΟΖ. Να σημειωθεί ότι και τα δύο κοιτάσματα είναι εκτός χωρικών υδάτων, με τις διαπραγματεύσεις όμως με Ιταλία και Αλβανία να κρίνονται ευκολότερες . 

Με τις τοποθετήσεις έγινε σαφές ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο Ιόνιο και ότι δεν μιλάμε για μια νέα μόδα αλλά για μια νέα πραγματικότητα. 

Αμέσως μετά οι ομιλητές απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που τους τέθηκαν από τους παρευρισκομένους και ακολούθησε διάλογος.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης