Εναπόκειται στο Συμβούλιο η σωτηρία του προγράμματος Erasmus


Την άμεση ανάγκη να ψηφιστεί o νέος αναθεωρημένος προϋπολογισμός για το 2012 προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η υλοποίησή του προγράμματος Erasmus...


... τόνισε η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθ. Χρυσούλα Παλιαδέλη σε παρέμβασή της στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

 Με την πρόταση της Επιτροπής για τη συνολική αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2012 κατά 9 δις Ευρώ, από τα οποία 180 εκατ. αφορούν στο πρόγραμμα Erasmus, θα καλυφθούν εκκρεμότητες πληρωμών που οφείλονται στη χαμηλή χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού παλαιοτέρων ετών. 

 «Η έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012 είναι αναγκαία προκειμένου να λυθεί ένα πρόβλημα που αφορά όχι μόνο το πρόγραμμα Erasmus, αλλά και τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής. Ενδεχόμενη μετατόπιση της λύσης του για το 2013 θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των πιο σημαντικών για την αξιοπιστία της ΕΕ προς τους πολίτες της δράσεων, σε μια περίοδο που ο ευρωσκεπτικισμός κερδίζει έδαφος λόγω της οικονομικής κρίσης», δήλωσε η κ Παλιαδέλη. 

«Το πρόγραμμα Erasmus υφίσταται σήμερα τις επιπτώσεις της μυωπικής προσέγγισης των Υπουργών Οικονομικών, οι οποίοι αξίωσαν περικοπές στις δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2012. 

Όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητήσαμε σήμερα από το Συμβούλιο να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για το τρέχον έτος και να σταματήσει να εξοικονομεί χρήματα στην πλάτη των ευρωπαίων φοιτητών. 
Το ζήτημα είναι κατεξοχήν πολιτικό και όχι απλώς οικονομικό. Αν δεν το λύσουμε τώρα, διακυβεύονται η αξιοπιστία και το μέλλον της ΕΕ.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης