"Η πομπή" του Θ. Παπαγιάννη στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας


Η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας  « Γ. Μόραλης » σας προσκαλεί το Σάββατο  27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 20:00  στην έκθεση γλυπτικής «Η Πομπή» του διεθνούς φήμης Ηπειρώτη καλλιτέχνη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Θεόδωρου Παπαγιάννη. 


Την έκθεση εξασφάλισαν και συνδιοργανώνουν με τη Δημοτική Πινακοθήκη, οι Φίλοι Πινακοθήκης Άρτας και θα διαρκέσει από τις 27 Οκτωβρίου 2012 έως  31 Ιανουαρίου 2013. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 14:00 και  17:00 -21:00 , Σάββατο 9:30 -14:30 . Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται  οπτικοακουστικό υλικό από τη δουλειά και το έργο του γλύπτη.
 

Η έκθεση παρουσιάζει μια πομπή από γλυπτά και μικρογλυπτά, πήλινες μορφές με παραδοσιακές ενδυμασίες, καθώς και μεγάλα γλυπτά, έργα φιλοτεχνημένα από τα αποκαΐδια του Πολυτεχνείου.
 

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι γλυπτά του Θεόδωρου Παπαγιάννη κοσμούν πολλούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης περιλαμβάνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές μουσείων και πινακοθηκών, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, η Εθνική Γλυπτοθήκη, το Προεδρικό Μέγαρο. κλπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ