...Ούτε στην Άρτα θα "ξαναστηθεί" εκλογική κάλπη


Την απόρριψη όλων των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί με «αιχμή του δόρατος» την ανακήρυξη των βουλευτών και τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου... 


...με βάση την απογραφή του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011, θα προτείνουν και οι έξι εισηγητές, στο Εκλογοδικείο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εισηγήσεις δεν διαπιστώνουν κανένα θέμα συνταγματικότητας και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί να αλλάξει ο πολιτικός χάρτης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι Επικρατείας Ν. Μακρουλάκης, Κ. Κουσούλης και η Παναγιώτα Καρλή, όπως και οι αρεοπαγίτες Κ. Φράγκος, Ι. Γιαννακόπουλος και η Στυλιανή Γιαννακού θα υποστηρίξουν ότι ήταν εντός των ορίων του Συντάγματος η κατανομή των εδρών και η ανακήρυξη των βουλευτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προηγούμενης απογραφής του 2001. 

Και αυτό γιατί, στις 19 Μαΐου, οπότε προκηρύχθηκαν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές και διαλύθηκε η Βουλή, δεν είχε παρέλθει η ετήσια προβλεπόμενη προθεσμία από τη λήξη της τελευταίας απογράφης του 2011 (περατώθηκε στις 24 Μαΐου 2011). 

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφέρουν οι εισηγητές πως στις 17 Ιουνίου 2012, που διεξήχθησαν οι εκλογές τα αποτελέσματα της απογραφής δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί αλλά ήταν στο στάδιο της επεξεργασίας, λόγω των νέων μεθόδων που εφαρμόστηκαν, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί αφορούν την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή, όπως αναφέρουν, σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, όπως είναι, μεταξύ των άλλων, Α' Αθηνών, Α' Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου.

Πηγή: epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης