Επαρκή χρηματοδότηση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης


"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υπερασπιστεί την επαρκή χρηματοδότηση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις επενδύσεις τονίζει ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης" 


Πραγματοποιήθηκε στη Σύνοδο Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η συζήτηση για τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του σχεδίου Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2013, όπως τροποποιήθηκε από το Συμβούλιο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μόνο το 1% του Ευρωπαϊκού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Να σημειωθεί ότι το 94% του κοινοτικού Προϋπολογισμού επιστρέφει στα Κράτη-Μέλη μέσω επενδύσεων σε πολιτικές και προγράμματα που ωφελούν άμεσα τους πολίτες ενώ μόλις το 6% αντιστοιχεί σε διοικητικές δαπάνες. 

Στην παρέμβασή του ο εισηγητής εκ μέρους της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και αρμόδιος για θέματα Προϋπολογισμού Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης απέρριψε ουσιαστικά τις προτάσεις του Συμβουλίου περί ανάγκης περικοπών σε σημαντικούς τομείς της Ευρωπαϊκής πολιτικής, οι οποίες δεν συνάδουν με τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο και συγκεκριμένα με το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση. 

Ο Γιώργος Σταυρακάκης εστίασε την παρέμβασή του στην αδιαμφισβήτητη αξία της Πολιτικής Συνοχής (διαρθρωτικά ταμεία, ΕΣΠΑ) ως το κύριο επενδυτικό μέσο που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης καθώς και στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων και την επίτευξη κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής. 

Γι' αυτό τον λόγο, κατέληξε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει, και θα το κάνει, να υπερασπιστεί την επαρκή χρηματοδότηση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα εκείνων, (όπως η έρευνα, η καινοτομία, η ενεργειακή απόδοση, η κινητικότητα των νέων) που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις επενδύσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης