Σάββατο αρχίζουν οι εκδηλώσεις στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013


Νωρίς σήμερα το πρωί της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος, υποδέχθηκε στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων δεκαπενταμελή αντιπροσωπεία από το Δήμο Cellino San Marco (περιοχή Μπρίντιζι) με αφορμή την εναρκτήρια εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.


Τα μέλη της Ιταλικής αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν όλο το πρωί στα αξιοθέατα του Δήμου και οι εντυπώσεις τους από αυτήν την πρώτη γνωριμία με τα Τζουμέρκα ήταν πολύ θετικές. 

Στη συνέχεια, νωρίς το απόγευμα οι δύο Δήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Χασιάκος και Francesco Cascione μαζί με τους συνεργάτες τους είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στον Καταρράκτη, να συνομιλήσουν αναλυτικά και να ανταλλάξουν ιδέες για τον κοινό σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου τους.

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστος Χασιάκος δήλωσε «είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας η επίσκεψη των εκπροσώπων του Δήμου Cellino San Marco στην περιοχή μας – η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα και των δύο Δήμων και αυτό σκοπεύουμε να αναδείξουμε μέσα από την στενή μας συνεργασία στο πλαίσιο του έργου ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ.

Ευχόμαστε η συνεργασία αυτή που ξεκινάει με την ανάδειξη της μουσικής μας παράδοσης να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως η οικονομία, ο τουρισμός, η νεολαία με θετικό αντίκτυπο στη βιώσιμη ανάπτυξη και των δύο περιοχών».

«Ο Δήμος Cellino San Marco είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του στο έργο MUSIC BOX και κυρίως από τη συμμετοχή του σε αυτήν την πρώτη επίσκεψη στα Κεντρικά Τζουμέρκα.

Η φιλοξενία που μας προσφέρετε είναι εξαιρετική και ευχόμαστε ότι αυτό το έργο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και να αποτελέσει την απαρχή μίας μακρόχρονης ουσιαστικής διασυνοριακής συνεργασίας.

Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχτούμε στο Δήμο του Cellino San Marco και να σας ανταποδώσουμε τη ζεστή φιλοξενία» δήλωσε ο Δήμαρχος του Cellino San Marco, κ. Francesco Cascione. 

Οι δράσεις του έργου συνεχίζονται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 με την κεντρική ημερίδα παρουσίασης του έργου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κεντρικών Τζουμέρκων στο Βουργαρέλι.

 Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας επικεντρώνονται στην ανάδειξη των δράσεων του έργου με έμφαση στα οφέλη τους για τις δύο περιοχές, καθώς και στον πολιτισμό και τη μουσική παράδοση των δύο περιοχών που αποτελεί και βασικό αντικείμενο του έργου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης