Στην Άρτα η αιμοδοτική φλόγα


Σε μια πάνδημη τελετή έγινε χθες στην Άρτα, στο Εκθεσιακό Κέντρο, η επίσημη υποδοχή της φλόγας της Αγάπης στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. 


Την αιμοδοτική φλόγα, μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας. Η φλόγα διήλθε μέσα από την οδό Σκουφά. Οι λαμπαδηδρόμοι, πέρασαν από την πλατεία του Αγίου Δημητρίου, κατευθύνθηκαν από την Λαϊκή Αγορά και το 2ο Δημοτικό προς το Εκθεσιακό Κέντρο, όπου έφτασαν λίγο πριν τις 8μ.μ. 

Εκεί έγινε θερμή υποδοχή της φλόγας από πολίτες και φορείς και ακολούθησε το άναμμα του βωμού, ο οποίος είχε στηθεί μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. 

Ακολούθησαν ομιλίες από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας κ. Αλέξανδρο Σολάκογλου, τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη, τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ευάγγελο Καραμπά, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Άρτας κ. Κώστα Πανέτα καθώς και από εκπροσώπους του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας και του Συλλόγου «Πολυδάμας», οι οποίοι μετέφεραν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
 

Η φλόγα της αγάπης των αιμοδοτών ξεκίνησε από την Αθήνα στις 17 Αυγούστου 2012 και η Άρτα ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν ολοκληρώσει το ταξίδι της ως το Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου θα διεξαχθεί φέτος, από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η 25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία».
 

Τη φλόγα στο Καναλλάκι θα παραδώσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας.
Σήμερα, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Άρτας, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου, στον πεζόδρομο της Σκουφά.
 

Ο κ. Σολάκογλου υπογράμμισε ιδιαίτερα την ολοένα αυξανόμενη ανταπόκριση των νέων σε κάθε πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία. «Αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι ότι τα περισσότερα παιδιά που έρχονται είναι μαθητές από τα σχολεία της Άρτας και αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα, γιατί πέρυσι οι περισσότεροι ήμασταν φοιτητές από άλλες πόλεις που κάναμε αυτές τις κινήσεις και φέτος είναι πολλά παιδιά της πόλης που θα είναι οι μελλοντικοί αιμοδότες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σολάκογλου.
 

Ο κ. Καραμπάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών, που πρέπει να γίνεται από μικρή ηλικία και τα οποία παιδιά θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς αιμοδότες.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης