ΑΡΤΑ: «ΛΟΥΚΕΤΟ» θα βάλει ο ΧΥΤΑ;


Εξώδικη διαμαρτυρία της εταιρείας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Άρτας 

Τα χρέη προς την εταιρεία ανέρχονται στα 1.589.284 ευρώ, οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν είναι απλήρωτοι και απειλούν με επίσχεση εργασίας.



Στην άμεση διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται θα προβεί η Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Κτηματική Εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» η οποία έχει αναλάβει με την από 1/6/2009 σύμβαση παροχής υπηρεσιών την λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου». 

Αυτά αποκαλύπτει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "ΜΑΧΗΤΗΣ της Άρτας" στη χθεσινή της έκδοση και συνεχίζει: "Η εν λόγω εταιρεία θα προβεί στην διακοπή της λειτουργίας διότι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής περιοχής Ν. Άρτας της οφείλει για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ το ποσό των 1.589.284,64 ευρώ, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν εάν δεν εξοφληθούν εντός δεκαπενθημέρου, σύμφωνα με εξώδικη διαμαρτυρία που έχει αποστείλει η εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων, θα προβούν σε επίσχεση εργασίας, οι προμηθευτές θα διακόψουν την προμήθεια των αναγκαίων υλικών για να μπορεί να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ και οι εργολάβοι θα σταματήσουν κάθε εργασία και ως εκ τούτου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία στην εξώδικη διαμαρτυρία, «θα οδηγηθούμε στην παύση λειτουργίας αυτού με ανυπολόγιστες συνέπειες». 

Συγκεκριμένα στην εξώδικη διαμαρτυρία της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» την οποία κοινοποιούν και στους Δήμους Άρτας, Ζηρού, Νικολάου Σκουφά, Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων αναφέρονται τα εξής: 

«Ενώπιον κάθε αρμοδίου δικαστηρίου Εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση Της ανώνυμης εταιρεία με την επωνυμία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αιόλου, αρ. 67, νόμιμα εκπροσωπούμενης 

Προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Ν. Άρτας, που εδρεύει στην Περιφερειακή οδό Άρτας (έναντι εκθεσιακού κέντρου), νόμιμα εκπροσωπούμενου. 

Κοινοποίηση 

1. Δήμο Άρτας, που εδρεύει στην Άρτα, Δημαρχείο Άρτας – Περιφερειακή οδός & Αυξεντίου, Τ.Κ. 47100, νόμιμα εκπροσωπούμενου από το Δήμαρχο. 

2. Δήμο Ζηρού, που εδρεύει στη Φιλιππιάδα Θεσπρωτίας, νόμιμα εκπροσωπούμενου από το Δήμαρχο. 

3. Δήμο Νικολάου Σκουφά, που εδρεύει στην Κεντρική Πλατεία Πέτα, Τ.Κ. 47 200, νόμιμα εκπροσωπούμενου από το Δήμαρχο. 

4. Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, που εδρεύει στην Άνω Καλεντίνη, Τ.Κ. 47 048, νόμιμα εκπροσωπούμενου από το Δήμαρχο. 

5. Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, που εδρεύει στο Βουργαρέλι Άρτας, Τ.Κ. 47 045, νόμιμα εκπροσωπούμενου από το Δήμαρχο. 

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: Όπως γνωρίζετε η εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» έχει αναλάβει, με την από 1/6/2009 σύμβαση παροχής υπηρεσιών, την «Λειτουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου». 

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Ν. Άρτας, μας οφείλει μέχρι σήμερα το ποσό του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων ογδόντα εννιά χιλιάδων διακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ και εξήντα τεσσάρων λεπτών (1.589.284,65 ευρώ) για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. 

Όπως γνωρίζεται έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι όλοι οι λογαριασμοί, από τον 23ο μέχρι και τον 38ο, οι οποίοι αντιστοιχούν στο ως άνω αναφερθέν ποσό. Σημειωτέον ότι στο παραπάνω ποσό συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν Φ.Π.Α., που ανέρχεται στο ποσό των εκατόν ογδόντα δύο χιλιάδων οκτακοσίων τριάντα οκτώ ευρώ και έξι λεπτών (182.838,06 ευρώ) και το οποίο το έχουμε καταβάλλει, αν και δεν το έχουμε εισπράξει από εσάς, όπως νομίμως οφείλατε. 

Η ως άνω αποδεδειγμένη οφειλή, επιβαρυνόμενη και με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας, μας δημιουργεί ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα και καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή την ανταπόκρισή μας στις συμβατικές μας δεσμεύσεις, καθώς αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις τόσο έναντι του προσωπικού της εταιρείας που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, όσο και έναντι των προμηθευτών και υπεργολάβων. 

Λαμβάνοντας δε υπόψη και την ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική συγκυρία, αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε στην καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων, καθώς εσείς, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, εδώ και 17 μήνες δεν ανταποκρίνεστε στις συμβατικές σας δεσμεύσεις. 

Ως εκ τούτου, με αποκλειστικά δική σας υπαιτιότητα, θα οδηγηθούμε στην άμεση διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, καθώς οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, εφόσον δεν εξοφληθούν εντός δεκαπενθημέρου, είναι βέβαιο ότι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας. 

Ομοίως, αφενός μεν οι προμηθευτές, θα διακόψουν την προμήθεια των αναγκαίων υλικών (πετρέλαιο, χημικά κ.λ.π.), τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για να μπορεί να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, αφετέρου δε οι υπεργολάβοι θα σταματήσουν κάθε εργασίας και ως εκ τούτου θα οδηγηθούμε στην παύση λειτουργίας αυτού, με ανυπολόγιστες συνέπειες. 

Για την ως άνω ιδιαιτέρως δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, με αποκλειστική δική σας ευθύνη, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και σας καλούμε άμεσα να καταβάλετε τα πιο πάνω ποσά. Ειδάλλως, σας δηλώνουμε ότι θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο μέσο την είσπραξη των ως άνω ποσών».

maxitisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ