ΚΥΠΡΟΣ: Πηγαίνουν απρόσκλητοι σε γάμους για… δωρεάν φαγητό


Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει πολλά νοικοκυριά στην Κύπρο, έχει φέρει μαζί της νέες συνήθειες, άγνωστες στην κυπριακή κοινωνία. 


Τώρα που τα ζωνάρια άρχισαν να σφίγγουν και το κάθε έξοδο του οικογενειακού προϋπολογισμού περνά από διπλό και τριπλό έλεγχο προτού γίνει, κάποιοι συμπατριώτες μας βρήκαν «έξυπνο τρόπο» να απολαμβάνουν δωρεάν φαγητό, ποτό αλλά και μουσική σε νυκτερινές εξόδους που πραγματοποιούν κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Συγκεκριμένα, πηγαίνουν απρόσκλητοι σε γάμους, στέκονται υπομονετικά στη σειρά, δίνουν τα συγχαρητήριά τους στους νεονύμφους που ούτε καν γνωρίζουν και στη συνέχεια κατευθύνονται στο μπουφέ από το οποίο γεμίζουν το πιάτο τους και… καλή τους όρεξη.

Τα άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο «σπορ» επισκέπτονται συνήθως δεξιώσεις γάμων, στους οποίους ο γαμπρός και η νύμφη προέρχονται από διαφορετικές πόλεις ή χωριά και όπως είναι φυσικό, οι συγγενείς από την πλευρά του γαμπρού δεν γνωρίζουν όλους τους συγγενείς από την πλευρά της νύφης και τούμπαλιν. 

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, βλέποντας τους απρόσκλητους επισκέπτες για παράδειγμα ο γαμπρός, τους εκλαμβάνει για συγγενείς της νύφης και έτσι, δεν τους ζητά τον λόγο για την εκεί παρουσία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από αυτούς τους… ασυνήθιστους επισκέπτες των δεξιώσεων, όταν δίνουν τα συγχαρητήριά τους στους νεονύμφους, για να έχουν καλύτερη κάλυψη, τους προσφέρουν και το απαραίτητο φακελάκι, το οποίο όμως δεν περιέχει χρήματα αλλά απλό χαρτί.

Ο εντοπισμός των απρόσκλητων στις δεξιώσεις, γίνεται συνήθως αρκετές βδομάδες ή και μήνες μετά την εκδήλωση, όταν το ζευγάρι παρακολουθήσει μαζί με συγγενείς την ταινία του γάμου και σχολιαστούν τα άτομα που ήταν παρόντα σε αυτήν.

Τότε βέβαια, είναι πολύ αργά...

Φαινόμενα παρόμοια με αυτά που παρατηρούνται τελευταία στους κυπριακούς γάμους, παρατηρήθηκαν και στην Ελλάδα, όχι όμως σε γάμους, διότι οι εκεί προσκεκλημένοι είναι πάντα λίγοι και γνωρίζονται μεταξύ τους. Παρόμοια φαινόμενα, παρατηρήθηκαν σε δεξιώσεις εταιρειών για μεγάλο αριθμό καλεσμένων, που δεν απαιτείτο η παρουσίαση σχετικής πρόσκλησης κατά την είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης.

 www.philenews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ